2.5 C
Den Haag
dinsdag, december 5, 2023

MKB Den Haag – Vakantietijd – Gert van Houwen

Onze edities

Het was een mooie zomer en ook een prettige zomer. Met veel mooi weer en veel zon.  Het leuke van zo’n zonnig klimaat is dat dan zijn de mensen ook altijd wat vrolijker zijn. Ik ben dat tenminste wel. De zomertijd is ook om andere redenen een fijne tijd. Het is rustiger in de spits, de trams en bussen zitten minder vol en het fietspad wordt niet geplaagd door scholieren en pappa’s en mamma’s met bakfietsen vol kinderen. We kunnen ons meer soepel en snel verplaatsen. Van huis naar werk en terug. Voor zover u niet met vakantie was.

Ook op het werk was het rustiger. Minder collega’s aanwezig, minder telefoontjes en een e-mailbox die niet de hele dag vol liep. Dat gaf tijd en ruimte om wat zaken op te pakken of af te handelen die in de drukke tijd blijven liggen. Opruimen. En dan bedoel ik niet alleen het bureau, maar ook het hoofd.

De zomermaanden waren verder een goed moment om het hoofd weer even leeg te krijgen en tot rust te brengen. Zodat er ruimte ontstaat voor nieuwe plannen en ideeën. In onze 24-uurs economie rijgen de dagen zich aaneen, zonder dat we de rust hebben of tijd nemen om pas op de plaats te maken. Daar gebruik ik altijd de zomer voor. Lekker met het gezin op vakantie, de deur uit. Andere dingen doen, even  helemaal lekker weg.  De batterij opladen.

Nu in september, met het werkzame leven dat weer op gang is gekomen, zijn we weer fris en uitgerust. Ook met MKB Den Haag. We starten ons jaar zoals gebruikelijk met de MKB Den Haag Business Beach Party. Dit jaar op een hele bijzondere locatie: De Pier. Een mooie symbolische start: want ook de Pier is fris en opgeknapt de zomer uitgekomen. Nieuw elan in de stad, dat doet ons goed. We zijn benieuwd hoe de plannen zich daar – en ook bij u – ontwikkelen. Tijd en ruimte om elkaar dus te ontmoeten op 8 september. Houd onze website

www.mkbdenhaag.nl in de gaten.

We hebben die energie ook weer nodig om in het komend seizoen hebben we de ontwikkelingen in Den Haag op ondernemersgebied te volgen. Om de belangen van u, de mkb-ondernemer, daarbij zo goed mogelijk te behartigen. We doen het graag en goed, maar ik zou u wel 1 ding willen vragen: sluit u bij ons aan. Wordt lid. Een sterk MKB Den Haag is nodig en gewenst om het ondernemersklimaat in onze stad zo goed mogelijk op peil te houden.

Ik hoop dat u uitgerust aan de start van het nieuwe seizoen bent verschenen. Ik begroet u graag bij een van onze bijeenkomsten. Ik hoop wel 1 ding: dat u tijdens de vakantie heeft besloten om lid te worden van MKB Den Haag. Zodat we met elkaar kunnen bouwen aan een gezond ondernemersklimaat in de stad. U bent van harte welkom!

Laatste nieuws

Lunch a lungo… Classique 

Er valt bij The Hague Hospitality Experience Centre veel te genieten én te beleven: drie compleet verschillende restaurants, waar...

Lees ook..