-0.5 C
Den Haag
vrijdag, december 1, 2023

Max Health Club: Oudste squashclub van Nederland opent zwembad

Onze edities

Ruim een eeuw werd er gesquasht aan de Klatteweg in Den Haag. De club zou het oudste sportcentrum van Nederland zijn. Nu is ook de allerlaatste squasbaan verdwenen en omgetoverd tot zwembad. 

Het verhaal gaat dat er op de locatie aan de Klatteweg in 1900 een hooischuur stond waar voor het eerst gesquasht werd. In die hooischuur is de eerste squashbaan gebouwd van Nederland. Het hooi ging aan de kant en tegen de achter-, en zijwanden van de schuur werd gesquasht.

Het bad werd afgelopen donderdag officieel geopend door wethouder Revis. De wethouder knipte officieel het lint door waarna de kinderen vol overtuiging het zwembad in sprongen voor het eerste Haagse kampioenschap wedstrijd zwemmen voor kinderen zonder zwemdiploma. Een bijzondere wedstrijd, aangezien de deelnemers pas 2 tot 3 zwemlessen gevolgd hebben.

De opening werd bijgewoond door ‘tout Den Haag’.  Shownieuws presentatrice Celine Huijsmans was aanwezig, net als wereldtopper squash Laurens Jan Anjema. Onze Haagsche deurwaarder Robbert Jan Brugman kon natuurlijk niet achterblijven bij dit feestje. Haags PR icoon Ralph van Hessen sloot de avond af met een ode aan de Max Health Club op haar historische locatie in de kuil van Klein Zwitserland.

Laatste nieuws

Lunch a lungo… Classique 

Er valt bij The Hague Hospitality Experience Centre veel te genieten én te beleven: drie compleet verschillende restaurants, waar...

Lees ook..