7.2 C
Den Haag
zaterdag, december 9, 2023

Lunch a lungo… The Wine House

Onze edities

Voor de lunch à lungo streken wij neer bij The Wine House. Een wijn-spijsconcept, aan de nieuwe Deltapromenade op Kijkduin. Een restaurant en wijnwinkel in één. Ook voor wijnproeverijen, private dining en evenementen kan je hier terecht. 

locatie: 8

The Wine House Kijkduin is zeer gemakkelijk bereikbaar: het openbaar vervoer stopt op steenworp afstand. Voor automobilisten liggen rondom genoeg gratis parkeerplekken. Of je kan gebruik maken van de nieuwe parkeergarage onder het Deltaplein. 

Interieur: 8  

De gezellige tafels nodigen uit om te komen zitten. Ze zijn dan ook behoorlijk bezet op deze woensdagmiddag, half een. Marmeren tafels, velvet banken, stoelen van leer en goudkleurige accenten dit gecombineerd met de groene tegeltjes geeft het geheel een gezellige, chique, internationale allure met een intieme sfeer.

Menu: 8

Er is niet specifiek een lunchkaart. Je kan de hele dag bestellen wat je wilt, behalve de sushi. De sushi is alleen te bestellen in de avond. Dit omdat de sushi’s ter plekke vers gemaakt worden door een Japanse sushi chef. Uit ervaring kan ik vertellen: The best sushi’s in town. Maar voor de lunch genoeg andere keuzes. Voor de kleinere trek of borrel, shared dining gerechten. Wij kozen als voorgerecht voor het Zoutwater trio, Hollandse garnalen, paling, gerookte zalm met yuzu mayonaise en kappertjes en de Bisque d’Homard. Dit werd vervolgd met een Gegrilde tonijnsteak met glasnoedels, seizoensgroente, wakame en teriyaki en een Tarbot met citroen botersaus, truffelrisotto en seizoensgroenten. Dit alles perfect op smaak, de visjes goed gebakken en bovendien als ware schilderijtjes voorgeschoteld. Wijnadvies kregen we van gastheer en sommelier Jorn. Hij vertelde ons dat hij al diverse prijzen in de wacht had gesleept met het proeven van wijn. Een echte kenner dus. Bij het voorgerecht serveerde hij een glas wit, Stefan Winter Rheinhessen Weissburgunder 2021, een milde frisse witte wijn uit Duitsland welke perfect smaakte bij het voorgerecht. Bij het hoofdgerecht serveerde hij een glas Father’s Eyes Chardonnay uit Noord Italie. Een volle chardonnay, met een mooi eikenhoutaroma. We sloten deze lunch af met een cappuccino.

BEDIENING 8

We werden hartelijk ontvangen en bediend door gastheer en sommelier Jorn. Sowieso altijd fijn als er kennis is van wijn-spijs combinaties en iemand kan daar bevlogen over vertellen. Aan tafel schoof ook nog even ondernemer-eigenaar Ruben Dorland aan om vol trots en enthousiasme te vertellen over dit mooie project. Na behoorlijk wat ervaring opgedaan te hebben in diverse horeca toch in mei 2021 het avontuur aangegaan in Kijkduin met The Wine House. Nou trots mag hij zeker zijn, want het is een mooi concept met heerlijke wijnen met de perfecte gerechten ernaast.

Laatste nieuws

Lunch a lungo… Classique 

Er valt bij The Hague Hospitality Experience Centre veel te genieten én te beleven: drie compleet verschillende restaurants, waar...

Lees ook..