2 C
Den Haag
vrijdag, december 8, 2023

Komt een app bij de dokter…..

Onze edities

Het thema van de bijeenkomst van 9 juli jl. van de HagaAmbassade*) was zelfmanagement van de patiënt. Er wordt steeds meer gebruik gemaakt van health apps. Artsen én patiënten worden ermee overspoeld. Hoe maak je daarin een keuze? Welke apps worden het best gewaardeerd door patiënten? En hoe kunnen (ziekenhuis)organisatie de digitale mogelijkheden verder nog benutten?
Na het welkom door voorzitter Dominique Deguelle en het voorstellen door nieuwe leden, werd de corporate story van de HagaAmbassade gelanceerd. Deze film is gemaakt door In Holland studente Dineke Delst en legt in een paar minuten het doel van de HagaAmbassade uit.
Vervolgens luisterden zo’n 70 deelnemers geboeid naar de uiteenzetting van Nicky Hekster van IBM Nederland BV. ”Dokter, ik heb via de app ontdekt wat ik heb. Ik kom alleen nog voor een second opinion.” Het was een van de aansprekende voorbeelden van Nicky Hekster die zorgde voor een boeiende discussie. Bert Mooij van Funatic – leverancier van diverse applicaties voor het HagaZiekenhuis vertelde wat er zoal aan digitale toepassingen binnen het ziekenhuis voor patiëntenzorg wordt ingezet.
Tenslotte ging Jacqueline Baardman van de Nederlands Patiënten Consumenten Federatie in op de betrokkenheid van patiënten. “De gemiddelde oudere patiënt onthoudt maar een derde van de informatie die hij krijgt in de spreekkamer. En de helft daarvan wordt correct onthouden. Apps kunnen mogelijk bijdragen om de informatie beter te onthouden. Maar dan moeten ze wel betrouwbaar zijn en wat ons betreft een keurmerk krijgen. Mensen vertrouwen er nu blind op.”
Na afloop van presentaties werd er flink gediscussieerd over de voor- en nadelen van e-health. De traditionele (netwerk)borrel na afloop werd op tijd afgesloten zodat iedereen naar de voetbalwedstrijd Nederland- Argentinië kon kijken.
De volgende bijeenkomst voor leden van de HagaAmbassade is gepland voor 17 september a.s.
*)De HagaAmbassade is het platform voor innovatie, samenwerking en kennisdeling tussen HagaZiekenhuis en bedrijfsleven. www.hagaambassade.nl

Laatste nieuws

Lunch a lungo… Classique 

Er valt bij The Hague Hospitality Experience Centre veel te genieten én te beleven: drie compleet verschillende restaurants, waar...

Lees ook..