1.4 C
Den Haag
maandag, december 4, 2023

Jungle Book in World Forum Den Haag

Onze edities

Terwijl in Hollywood zowel Disney als Warner Bros werken aan twee verschillende verfilmingen van het bekende Jungle Book, is de Nederlandse familiemusical Jungle Book te zien in het World Forum op zaterdag 17 en zondag 18 januari. De voorstelling wordt per dag drie keer opgevoerd. Op zaterdag om 13:00, 16:00 & 19:30 en zondag om 11:00, 13:00 en 16:00. Kaarten voor de voorstellingen zijn verkrijgbaar via www.worldforum.nl.

De cast van de musical wordt aangevoerd door Fred Butter (Mamma MiaTarzanUrinetown) als Baloo de Beer. De talentvolle nieuwkomer Dennis Spee speelt Mowgli. De rol van Shere Khan wordt vertolkt door Christiaan Nannen en Chiara Re is Indra. Het ensemble van Jungle Book bestaat uit Petra Ilse Dam, Falou Kassé, Ciro Meulens en Judith van Vuuren van Dansacademie Lucia Marthas en Marjolein van Haren, Eline Keijzer, Myrthe Luijten, Swen Overman, Daniek Peeters en Fleur van Uhm van de Nederlandse Musical Academie/Rijn IJssel.

Jungle Book is gebaseerd op de oerwoudverhalen van Rudyard Kipling over Mowgli en zijn vrienden Baloo de beer en panter Bagheera. Voor de musical werd het verhaal verrijkt met ‘Bollywood’-elementen zoals kleurrijke kostuums en swingende Indiase muziek.Frans Schraven, artistiek leider van OpusOne, nam de regie voor zijn rekening. De muziek is gecomponeerd door Ton Scherpenzeel met teksten van Coot van Doesburgh.

www.opusone.nl

Laatste nieuws

Lunch a lungo… Classique 

Er valt bij The Hague Hospitality Experience Centre veel te genieten én te beleven: drie compleet verschillende restaurants, waar...

Lees ook..