2.5 C
Den Haag
dinsdag, december 5, 2023

It ’s got to be somebody’s fault!

Onze edities

GMW Advocaten -Raymond de Mooij

Raymond de Mooij, GMW Advocaten

In Nederland is steeds meer sprake van een claimcultuur. Werkgevers, banken, accountants, artsen: de mondige burger weet hen inmiddels eenvoudig te vinden. “Wat ooit als noodlot werd gedragen, wordt nu tot de verantwoordelijkheid van een ander gerekend.” ‘Pech moet weg’.

Kortom: wat jou is overkomen, moet iemands fout zijn!

Sommigen zijn bang voor “Amerikaanse toestanden” in Nederland, maar dat is niet terecht. De claimcultuur zou juist omarmd moeten worden. Aansprakelijkheidsstelling leidt tot bijstelling van gedrag en tot verhoging van veiligheid en kwaliteit. Slechte producten verdwijnen of worden verbeterd. Ontploffende flesjes frisdrank, toxische tampons, ontvlambare pyjama’s, lekkende borstimplantaten, zij behoren grotendeels tot het verleden. Door de slachtoffers die het er niet bij lieten zitten. En de schuldigen aanpakten.

Bankiers die torenhoge bonussen kregen door het verstrekken van riskante leningen. Tussenpersonen die onnodig, peperdure verzekeringen verkochten. De desastreuse renteswaps. Gerechtelijke uitspraken maakten er regelmatig een einde aan. De gedupeerden haalden hun recht.

GMW advocaten gaat achter degenen aan die de fouten gemaakt hebben! Wij hebben ons daarin gespecialiseerd. Al 27 jaar doen wij  het uiterste om onze cliënten te bezorgen waar zij recht op hebben: schadevergoedingen, gouden handdrukken, erfenissen, koopsommen en andere vormen van genoegdoening.

De foto van de wereldberoemde advocaat Steve Schapiro met de tekst “It’s got te be somebody’s fault” sluit naadloos aan bij onze visie en onze specialiteit. Degenen die hun recht willen halen moeten bij ons zijn.

Dat de foto van Schapiro schitterend is in  zijn eenvoud en de wanhoop zo goed verbeeldt,  komt goed van pas. GMW advocaten afficheert zich al jaren met kunst en kunstenaars. Creativiteit en doorzettingsvermogen is wat ons bindt.

Vorig artikel
Volgend artikel

Laatste nieuws

Lunch a lungo… Classique 

Er valt bij The Hague Hospitality Experience Centre veel te genieten én te beleven: drie compleet verschillende restaurants, waar...

Lees ook..