18.8 C
Den Haag
zondag, augustus 14, 2022

Wat is jouw passie?

Onze edities

BlueMesa-DaveDuCroix-130

Dave du Croix, Algemeen directeur BlueMesa BV

Een vraag die ik regelmatig stel aan jan en alleman. Meestal krijg ik antwoorden als auto’s, voetbal, lekker eten en natuurlijk ‘de kinderen’. Ook in het zakelijk verkeer zijn dit de eerste reacties. Doorvragend naar zakelijke passies wordt het meestal eerst stil en dan volgen opmerkingen als leuk werk, goede resultaten en een prettige onderlinge sfeer.

Het kost tijd om erachter te komen wat je zakelijke passie is. Praten, denken, onderzoeken. Wat zorgt ervoor dat je ’s ochtends je bed uit stapt en met enthousiasme en energie aan het werk gaat. Of eigenlijk beter gezegd, je verder aan je passie werkt.

Waar kom jij je bed voor uit?

Een van de dingen om je passie helder te krijgen, is het kennen van je drijfveren. Hoe sta je in het leven, wie ben je en wat drijft jou om dus je bed uit te komen. De een heeft een zakelijke drijfveer, de drang om te scoren, de ander een ideële. Zo kennen we ook intellectuele, esthetische en bijvoorbeeld individualistische drijfveren. Nogal pijnlijk om te merken dat wat jij belangrijk vindt, je dit net bij de verkeerde organisatie aan het zoeken bent.

In mijn gesprekken is het zoeken naar de dingen die mensen enthousiast en blij maken. Vragend naar het werk komen vaak de negatieve aspecten eerst. Te hoge werkbelasting, te lage werkbelasting. Geen uitdagend werk. Verkeerd leiderschap, baanonzekerheid en onduidelijkheid over de strategie en koers van het bedrijf. Aspecten die negatieve stress veroorzaken.

5000 euro

Op zoek naar de positieve stress, de spanning en actie die mensen nodig hebben. Verder zoekend naar wat mensen drijft en hun eigen passie. Zo stel ik de vraag wat te doen met vijfduizend euro als ik om 04:00 in de nacht bij jou thuis sta en wij samen dat geld nu gaan uitgeven. Prachtig om te horen wat de antwoorden zijn. Van korte trips naar onbekende en spannende steden tot reizen om de wereld. Anderen kiezen voor alles op rood in het casino of juist maaltijden voor daklozen uitdelen. Zo ga ik nachtduiken, kroeghangen, straat racen, en vaak ook samen een nieuw slot kopen omdat het toch wel erg vreemd is dat ik opeens in iemand zijn of haar huis sta. Maar het mooiste is om de glinstering in de ogen te zien. Puur natuur vanuit de onderbuik iemand met enthousiasme zien praten over zijn of haar passies. Nu nog de zakelijke passie vinden. Want als je je passie volgt, ben je succesvoller en gelukkiger.

Mijn zakelijke passie? Mensen. En meer specifiek, het beste in mensen naar boven halen. En oh ja, privé natuurlijk de kinderen. Wat is jouw zakelijke passie?

Laatste nieuws

Lunch a lungo…Gastrovino la Liguria Scheveningen

We gaan voor de lange lunch langs bij Gastrovino La Liguria Scheveningen, gevestigd in het monumentale Sluiswachtershuis in de...

Lees ook..