1.4 C
Den Haag
maandag, december 4, 2023

Interforce Vastgoed: persoonlijke aandacht voor iedere huurder

Onze edities

Nadat Dennis ter Linden zakelijk door de economische crisis was gekomen diende zich een nieuwe uitdaging aan: het in goede banen leiden van de zakelijke erfenis van zijn vader, Robert ter Linden, die in juli van dit jaar overleed. Een gesprek over een nieuw begin en de unieke aanpak van Interforce Vastgoed. 

Turbulente jaren

Dennis ter Linden zit op de dag van het interview alleen op kantoor in Rijswijk. De telefoon gaat want er staan mensen aan de voordeur bij zijn Monfor Offices. Losjes leidt Dennis een bezoekster naar binnen die nooit zou kunnen bevroeden dat ze met de eigenaar van de kantoortoren aan de Rijswijkse Sir Winston Churchilllaan van doen heeft. “Meestal is het rustig op vrijdag maar vandaag blijft de telefoon rinkelen!” roept Ter Linden met een brede glimlach uit. Reclameman, dat is hij eigenlijk. Maar omdat het leven niet altijd loopt als men verwacht, is hij in het zakelijk vastgoed verzeild geraakt. Bevlogen vertelt hij over turbulente jaren die de vastgoedwereld achter de rug heeft: “Je kunt naar de periode tot 2008 kijken als een tijd waarin het niet op kon voor de sector. Banken wilden zoveel mogelijk leningen uitzetten en financiering was zó geregeld. Maar dat was opeens afgelopen toen de bubbel knapte. Banken trokken massaal hun handen van vastgoed af en er moest afgerekend worden. Veel beleggers kregen dit niet voor elkaar en faillissementen volgden.”

De draad weer opgepakt

Gelukkig kon Ter Linden met slim onderhandelen wel financiers tevreden stellen of terugbetalen, Ter Linden: “We zijn in die tijd wel anders naar onze gebouwen gaan kijken; op welke manier konden we onze leegstand – die killing was voor de sector destijds – verhelpen?” Succes had onder meer een meer persoonlijke aanpak waardoor de klant, die de huurder uiteindelijk is, zich weer koning ging voelen. In de concurrentiestrijd met andere leegstaande gebouwen moet je alles uit de kast halen. Ter Linden: “Makelaars kregen de opdracht aanbiedingen ‘op maat’ te maken en als verhuurder spraken wij ook vaak rechtstreeks met huurders, die veel vragen hebben waar zij snel antwoord op verwachten. Zo verhuurden wij deze week nog een kantoorgebouw in Hoofddorp aan een buurman op zoek naar uitbreiding. Daarvoor wordt nu een brug gebouwd tussen beide gebouwen. En begin dit jaar werd het parkeerterrein in Rijswijk uitgebreid om huurder DSM van extra plekken te voorzien. Wij zijn inmiddels weer ingesteld intensief mee te denken om alle wensen van huurders te realiseren.”

Een nieuw begin

Na het overlijden van zijn vader Robert, na een lang ziekbed, in juli van dit jaar, was het zaak om zijn zakelijke erfenis in zo goed mogelijke banen te leiden: “In 1981 werd Interforce door mijn vader opgericht. Tien jaar later ben ik met mijn broer Jerry Interlinden Vastgoedondernemingen begonnen. Na een lange periode van successen volgde de crisis en werd mijn vader ernstig ziek. Samen met financieel directeur Jeroen Dekker heb ik toen alle zeilen bijgezet om de bedrijven, die veel met elkaar samenwerkten, op de rit te houden.” En dat is gelukt, waardoor er nu weer een solide basis is voor groei de komende jaren: “Jeroen Dekker en ik hebben zó goed samengewerkt, dat we besloten om samen verder te gaan. De portfolio’s van Interlinden en Interforce zijn samengevoegd tot Interforce Vastgoed en Jeroen is als partner toegetreden. Mijn broer Jerry blijft betrokken als stille vennoot.”

Blik op de toekomst

Hoe ziet Dennis ter Linden de toekomst? “Wij blijven ons concentreren op de markt voor kantoorgebouwen, waarin momenteel al weer langzaam schaarste ontstaat op de juiste plekken. De crisis heeft ons echter geleerd te blijven investeren in onze gebouwen om die concurrerend neer te zetten. Verduurzaming speelt daarbij een grote rol. Jeroen en ik hebben samen lastige kantoorgebouwen vol gekregen in de crisisjaren, dus ik ben er van overtuigd dat ons dit zal blijven lukken nu de markt weer wat gunstiger is!”

IN MEMORIAM

Robert ter Linden werd geboren in 1939 in de Schilderswijk in Den Haag. Na een zware jeugd wist Robert zich via zijn militaire dienstplicht en diverse opleidingen in 1962 binnen te werken in het deftige makelaarskantoor Falckenburg, gevestigd aan de Denneweg.

Daar ontstond zijn passie voor het vastgoed-vak, waarin hij vele successen zou boeken. Begin jaren ’70 startte hij een eigen beleggingmaatschappij en bekwaamde zich in het bedrijfsmatig vastgoedsegment. In 1981 volgde een omme- zwaai naar Rotterdam, waar zijn ‘Interforce’ het levenslicht zag en hij diverse buitenlandse avonturen ondernam. Zo stond zoon Dennis aan de wieg van Interforce Properties in New York. In 1991 keerde

Dennis terug en startte met broer Jerry ‘Interlinden Vastgoedondernemingen’. Robert wist intussen met zijn charme, liefde voor het vak en enorme werklust grote projecten te realiseren en spectaculaire aankopen te verwezenlijken. Medio jaren ’90 kon zijn geluk niet op toen beide ondernemingen hetzelfde adres kozen en Robert met zijn twee zoons samen ging werken. Vrije tijd bracht Robert in die jaren graag door met zakenvrienden op zijn schip ‘Quando VI’. Rond de start van de vastgoedcrisis keerde Robert terug naar Den Haag en nam Dennis veel functies van zijn vader over. Begin 2015 werd Robert ernstig ziek, wat resulteerde in een verblijf van tien maanden in het ziekenhuis. Na dit ziekbed volgde het nieuws dat Robert ongeneeslijk ziek was. In volgende jaren trok Robert zich wat meer terug uit de zakenwereld en bracht zijn laatste jaren door met zijn echtgenote Josephine, die hij 56 jaar trouw bleef. Na een lang gevecht overleed Robert op 4 juli van dit jaar en verloor de vastgoedwereld daarmee één van haar meest aimabele coryfeeën.

Laatste nieuws

Lunch a lungo… Classique 

Er valt bij The Hague Hospitality Experience Centre veel te genieten én te beleven: drie compleet verschillende restaurants, waar...

Lees ook..