2.5 C
Den Haag
dinsdag, december 5, 2023

Verschil maken met extra service, niet met korting

Onze edities

Voor de verhuur van uw pand moet u in de Haagse regio bij Manon de Lange van The Hague Real Estate Services zijn. Zoveel is wel duidelijk na een gesprek met deze selfmade woman…

Direct aan de slag

Na het gesprek met Manon de Lange blijft er één woord hangen: direct. Ze maakt direct een goede indruk, steekt direct van wal, weet direct wat ze wil vertellen en heeft direct een mening klaar. Haar eerste woorden zijn dan ook niet toevallig: ‘Ik ben jong uit huis gegaan en direct gaan werken.’ De Lange had op dat moment ook al een duidelijk plan: iedere anderhalf jaar wisselen van werkgever en ieder keer een tree hoger op de carrière ladder stijgen: ‘Op een gegeven moment ben ik geheadhunt voor een bekende Nederlandse familie om als Personal Assistant aan de slag te gaan. In de zes jaar dat ik voor hen werkzaam was en de familie, zowel zakelijk als privé, zoveel mogelijk uit handen nam,  heb ik gigantisch veel geleerd. Na deze fase besloot ik om een reis door Australië te gaan maken. Maar net voordat ik op reis wilde gaan, werd ik uit een sollicitatie procedure met 200 kandidaten gekozen om de PA van Marlies Dekkers te worden. Een waanzinnige kans, alleen moest ik direct beginnen. We zijn destijds tot een compromis gekomen: ik ging niet drie maar twee maanden op reis en daarna bij Marlies aan de slag.

Eerste stappen in vastgoed

Na de geboorte van haar eerste kind maakte De Lange wederom een carrière switch: ‘Bij een makelaarskantoor was ik commercieel manager. Voor hen heb ik de verhuur in het luxe segment opgezet, terwijl ik als jonge moeder ook de studieboeken indook om mijn makelaars papieren te halen.’

The Hague Real Estate Services

In 2012, met haar makelaars diploma inmiddels op zak maar ook midden in de crisis, besloot De Lange dat het tijd was om voor zichzelf te beginnen: ‘Samen met mijn zakelijk partner Walther Stokman, die de verkoop doet van ons kantoor, hebben we het eerste jaar gebikkeld om The Hague Real Estate Services op de kaart te zetten.’ Na deze periode zijn langzaamaan verschillende mensen toegevoegd aan het team. De Lange: ‘Inmiddels werken Walther en ik dagelijks samen met een zestal collega’s, naast mijzelf vier in de verhuur en Walther met twee anderen voor het verkoop segment. Ik ben er trots op dat we, als NVM Makelaar, nu een mooie portfolio hebben, zoals verschillende ambassades, politici maar ook voetbalclub ADO Den Haag, waarvoor wij voor spelers op zoek gaan naar een geschikte woning. 

Niet voor de stenen, maar voor de mensen

De Lange vindt zichzelf een a-typische makelaar: ‘Mijn passie is echt het verbinden van mensen met een mooie en prettige plek waar zij, eventueel met hun gezin, kunnen wonen. Het verbinden van mensen, de cirkel voor hen rondmaken met uitstekende service, met een recht door zee verhaal, dat is hoe ik wil werken. Eigenlijk gaat het mij niet zozeer om de stenen, maar om de mensen zelf, dat contact is waar ik mijn energie uit haal.’ En klanten waarderen haar aanpak: ‘Klantenbinding is natuurlijk belangrijk en het mooiste is om te merken dat mensen via mond tot mond reclame bij je terechtkomen of dat klanten je weten te vinden voor nieuwe projecten. Na de verhuur van een woning treed ik in sommige gevallen op als property manager, waardoor ik sowieso contact houd met zowel huurder als verhuurder.’

Kwaliteit trekt kwaliteit aan

Bij de oprichting van The Hague Real Estate Services heeft De Lange besloten altijd twee zaken te blijven doen: de acquisitie en het aannemen van de telefoon: ‘Het eerste jaar liep ik dus voortdurend met een oortje in, want bereikbaar zijn voor je klanten, dat is in mijn optiek één van de belangrijkste services die je kunt bieden.

De Lange: ‘Ik ben er in de loop der jaren van overtuigd geraakt dat als je dicht bij jezelf blijft, je ook het beste uit jezelf kunt halen. Daarnaast heb ik gemerkt dat kwaliteit, kwaliteit aan trekt. Ik probeer zo gezond mogelijk te leven en ben continu bezig om aan de kwaliteit van het bedrijf de schaven.’ En dat dicht bij haarzelf blijven, dat komt ook naar voren in haar aanpak: ‘Ik word vaak gevraagd of ik korting kan geven op courtages. Maar dat doe ik uit principe niet. Ik investeer liever in betere relaties met mijn klanten door extra services te bieden: een vaste jurist die voor hen klaar staat, veel exposure – ook op sociale media – van het vastgoed en een vaste stylist die de gestoffeerde woningen aankleedt.’

Ambassadeur Babyhuis

Een passie voor mensen dus en helemaal voor baby’s, vertelt De Lange enthousiast aan het einde van het gesprek: ‘Ik ben sinds kort ambassadrice van het Babyhuis, een wáánzinnig mooi project! Samen met mijn zakelijke contacten heb we al veel geld ingezameld, zodat er ook een Babyhuis in Leiden (naast het Babyhuis in Dordrecht) gerealiseerd kan worden. Dat geeft onwijs veel voeldoening, dat je voor deze kwetsbare groep, nieuwe mensjes, iets kunt betekenen in Nederland.’ Inderdaad, een heel mooi project, het Babyhuis. En u kunt daar als Business Haaglanden lezer ook een steentje aan bijdragen, informatie hierover vindt u in het aparte katern op deze pagina.

www.thehaguerealestate.nl

Laatste nieuws

Lunch a lungo… Classique 

Er valt bij The Hague Hospitality Experience Centre veel te genieten én te beleven: drie compleet verschillende restaurants, waar...

Lees ook..