3.3 C
Den Haag
maandag, december 4, 2023

Haagse Wereldhapjes wil gratis festival blijven: Den Haag zoekt culinaire ambassadeurs

Onze edities

Den Haag is een gastronomische stad. Maar niet iedereen is zich dat bewust. Om al het moois en lekkers in en om de hofstad nóg beter op de kaart te zetten startte de organisatie van Haagse Wereldhapjes een zoektocht naar culinaire ambassadeurs.

Een initiatief dat donderdagavond 18 februari begon in het Hanos Theater in Delft. Zo’n 70 aangemelde bezoekers met een zakelijke achtergrond genoten kosteloos van een avond vol inspiratie, heerlijke hapjes én drankjes. 

Wereldavond

Drie sprekers namen de aanwezigen mee in hun wereld. Magister Vini Joep Speet vertelde over de rol van monniken in het ontstaan van Bourgogne-wijn. Topchef Marcel van der Kleijn (o.a. Callas*) vertelde openhartig over de wondere wereld van gastronomie. En tenslotte was er marcom-architect Maarten Reijgersberg over de technologie- en communicatietrends in 2020, die bovendien de avond kundig aan elkaar praatte. 

Unieke locatie

Uiteraard was het achterliggende idee om culinaire ambassadeurs te werven voor hét Haagse culinaire festival. Belangrijk, want die zijn hard nodig om het publieksevenement voor bezoekers gratis te houden. Daarom worden er al op de avonden vóór Haagse Wereldhapjes 2020 VIP-arrangementen aangeboden in de voormalige Amerikaanse ambassade aan het Lange Voorhout. Een unieke locatie, die pas onlangs voor publiek is opengesteld.

Culinair ambassadeurs

Ambassadeurs dragen het festival een warm hart toe en steunen de verkoop van de VIP-avonden. Als culinair ambassadeur ontvang je een VIP-tafel voor 10 personen (t.w.v. 1.400 euro), diverse naam- en/of logo-uitingen tijdens het evenement en de VIP-avonden zelf én ben je te gast op de afterparty in september. De kosten van een ambassadeurschap bedragen 2.000 euro.

De VIP-avonden

De VIP-avonden beginnen al in de week ervoor (van dinsdag 26 mei t/m vrijdag 29 mei). *Chef Marcel van der Kleijn verzorgt samen met 5 topchefs een all-in exclusief 6 gangen diner. De chefs zijn Ronald van Roon van Callas, Martijn Lagrand van Glaswerk, Dimitri Heinrichs van Cottontree City, Emma Loef van Oogst en een nader te bepalen verrassende chef.  

Een tafel voor 10 personen kost 1.400 euro en een los arrangement 150 euro per persoon. Reserveren en of informatie aanvragen over het ambassadeurschap kan via: info@haagsewereldhapjes.nl. 

www.haagsewereldhapjes.nl

Haagse Wereldhapjes 2020

Haagse Wereldhapjes is dit jaar van 29 mei tot en met 1 juni op het Lange Voorhout. Pinksteren staat dus in het teken van lekker eten, drinken, muziek, entertainment en vooral gezelligheid! Bij de 4e editie van dit festival laten 16 Haagse restaurants van niveau proeven en zien waarom ze in hun eigen specifieke keuken uitblinken. Toegang is gratis. En er is dit jaar extra veel live-muziek en ander entertainment. Ook voor kinderen! 

Laatste nieuws

Lunch a lungo… Classique 

Er valt bij The Hague Hospitality Experience Centre veel te genieten én te beleven: drie compleet verschillende restaurants, waar...

Lees ook..