1.4 C
Den Haag
maandag, december 4, 2023

Blow your mind bij Blaze & Co

Onze edities

In november 2019 opende Blaze & Co haar deuren en inmiddels draait het restaurant op volle toeren. Michael de Ridder, mede-eigenaar, blikt met een goed gevoel terug op de afgelopen jaren bij Topkapi en kijkt uit naar zijn nieuwe avontuur. “ Blaze & Co is nostalgie op z’n coolst, romantiek op z’n stoerst en bier op z’n best.

Blaze & Co is gelegen direct naast het Kurhaus waar het voormalig Arabisch/Mediteraans georiënteerd restaurant Topkapi gevestigd was. Blaze & Co heeft dan ook een complete metamorfose ondergaan en is geheel nieuw ingericht. Net zoals het menu en de muziek is de inrichting een kruizing tussen Cajun en New Orleans. Nostalgisch, cool en stoer. Wat direct opvalt is de ‘Neo traditional tattoo wand’ bestaande uit vijf tattoos ontworpen door Mircea Stamen. Verder is er een heerlijke bar waar je o.a. kan genieten van de meest fantastische  ‘out of the box’ coctails of een bijzonder biertje van de bierkaart eventueel begeleidt van wat ‘barfood’ . Dan hebben we het bijvoorbeeld over Paul’s Chicken Bites of Ringo’s Rings. Overal zijn er aparte zitjes en wat hogere tafels. Voor elk wat wils. Alleen voor de borrel en de muziek of relaxed een hapje eten. Met zijn tween of met een grote groep. Zakelijk, een bierproeverij, een coctailworkshop…Het kan hier allemaal! 

Menu

Bij Blaze & Co vind je namen als ‘Taco Jack’ en de ‘The Rising Lobstar’ op het menu. In het restaurant kun je genieten van de meest uitlopende gerechten waarbij rekening is gehouden met vegetariërs. Wij van Business Haaglanden hebben natuurlijk even de proef op de som genomen en kozen als voorgerecht voor de Crazy Crab Salad,  Cefishe de Salmon en de Quack Quack (gemarineerde eend). Dat begon goed! Alle drie de gerechten een verrassende smaaksensatie. Is een keer iets anders dan wat er gemiddeld op een menukaart staat. Als hoofdgerecht werd geserveerd de Shine Bright Like a Diamand Steak (toppertje), Chefs Sticky Ribs (heel mals goed gekruid vlees met knapperige roerbakgroente) en de Criss-Cross Rib-Eye (perfect gebakken, heerlijk van smaak). Onder elk gerecht staat er een een tip voor een glas wijn of bier welke het beste bij het gerecht past. Wij kozen voor de wijn die aangeraden werd bij het gerecht. Wel fijn dat er zoveel wijn per glas te bestellen is. Als afsluiter kozen we voor de The Velvet Underground -red velvet cheesecake ~ oreo ijs. Ook vet lekker.

Live Muziek

Het restaurant ademt muziek! Het is dan ook niet voor niets dat de grote piano en Jukebox de aandacht trekken wanneer je een rondje loopt door het restaurant. 

Tijdens het eten speelde er een live band die ‘klassiek rock’ uit de jaren 70 en 80 speelde. Heerlijke muziek, niet te hard zodat je elkaar niet meer kan verstaan, maar net lekker aanwezig. Op donderdag- en zondagavond kunnen gasten luisteren naar ‘Swampy Blues’. Vrijdag- en zaterdagavond staan in het teken van ‘klassiek rock’ uit de jaren 70 en 80. Daarnaast staat er een groot aantal evenementen op de agenda. Bijvoorbeeld op 10 april a.s. ‘The Billy Joel Expierence’ en sowieso elke donderdag vanaf 17.00 uur de Blaze & Afterwork drinks met Live Music & Barfood on the House! Kijk voor de hele agenda op: www.blaze-co.nl.

Ons zul je er in ieder geval vaker aantreffen!  https://www.blaze-co.nl/

Laatste nieuws

Lunch a lungo… Classique 

Er valt bij The Hague Hospitality Experience Centre veel te genieten én te beleven: drie compleet verschillende restaurants, waar...

Lees ook..