1.4 C
Den Haag
maandag, december 4, 2023

Flexibele schil: Eigenzinnig en betrouwbaar ingevuld

Onze edities

Sinds dit jaar biedt Exact personeelsintermediair payrolling onder een apart bedrijfslabel aan: Exact payroll. Wij spreken over deze stap met senior business manager Eva van Hoek, die al zeven jaar de key accounts bedient en zich heeft gespecialiseerd in overname werkgeverschap.

Exact personeelsintermediair kennen we, maar wat is de reden voor het opzetten van dit specifieke label?

“Onze klantgesprekken gaan eigenlijk altijd verder dan het vervullen van office vacatures. De juiste balans tussen vast en flexibel personeel blijkt steeds weer essentieel om een bedrijf gezond te houden. Met dit label willen wij meer aandacht vestigen op onze flex-mogelijkheden voor eigen medewerkers. De flexibele schil is na de crisis alleen maar een nog belangrijker topic geworden. De bedrijvigheid en dus ook de werkgelegenheid nemen toe en bedrijfskundigen adviseren een flexibele schil van 10 tot 30 procent. Maar hoe ga je daar dan invulling aan geven? Daar willen wij als externe HR sparring partner op onze eigenzinnige wijze op inspringen.”

Wat is die eigenzinnig werkwijze?

“Uitbesteden van het juridisch werkgeverschap van een deel van je personeel is een hele stap, dus de wijze waarop dat vorm krijgt, is cruciaal. Wij zijn er voor onze opdrachtgever èn de medewerkers en vormen een verlengstuk van het bedrijf. We doen het samen. Goed werkgeverschap staat bij ons centraal en onze 50 jaar ervaring en zelfstandigheid staan garant voor betrouwbaarheid en stabiliteit. We voeren een proactief ziektebeleid en je kunt ons ook gewoon bellen als je een vraag hebt. Payrolling onder de ABU Cao doen wij al jaren en onze ambitie is nu om meer grote bedrijven te faciliteren. Ons streven is en blijft om ook dan niet te vervallen in standaard oplossingen. Integendeel, bij ons kun je juist terecht voor Maatwerk in contracten om de payroll-medewerkers zo precies dezelfde arbeidsvoorwaarden te bieden als de vaste medewerkers. Ons uitgangspunt is dat alles mogelijk is en dat werkt.”

Binnen deze branche is er veel concurrentie en speelt prijs een grote rol, hoe ervaren jullie dat?

“Er zijn veel partijen en het is een prijsvechtersmarkt, maar wij als kleinere speler kunnen met de grote aanbieders mee. We hebben de IT ervoor en we zijn scherp. Zeker voor wat we bieden. Van onze klanten krijgen we vaak terug dat ze écht ontzorgd worden, ook als dingen anders gaan dan gepland. En dan blijkt prijs echt niet altijd meer het enige argument dat telt. Alle bedrijven die eens willen sparren over de balans tussen flex en vast of die opzien tegen de risico’s die gepaard gaan met het zelf voeren van werkgeverschap, mogen mij bellen en dan laten wij met plezier zien wat we kunnen doen voor welke prijs.”

www.exactpayroll.nl

Laatste nieuws

Lunch a lungo… Classique 

Er valt bij The Hague Hospitality Experience Centre veel te genieten én te beleven: drie compleet verschillende restaurants, waar...

Lees ook..