1.4 C
Den Haag
maandag, december 4, 2023

Een koe in zijn kont kijken – Jeroen van Lunen-DGA

Onze edities

PHDGAIn de afgelopen twintig jaar hebben wij bij DGA heel wat schades voorbij zien komen. De meeste schades zijn niet heel bijzonder en hebben we snel kunnen uitkeren. Maar sommige schadeclaims vergeet je niet zo snel, we zien echt de vreemdste zaken voorbijkomen. En toch kan het nog erger!

Uit onderzoek van een verzekeringsmaatschappij is gebleken dat de Britten hun mobiele telefoon op de meest bizarre manier beschadigen of verliezen. Even een kleine greep uit de top tien!

Een vrouw van achter in de twintig zag haar telefoon in stukjes spatten toen zij deze uit woede tegen de muur had gegooid, omdat de trilfunctie van haar telefoon het op een cruciaal moment liet afweten. Vul zelf maar in wat dat cruciale moment dan was….

Of deze. Een boer claimde dat zijn iPhone naar de haaien was nadat hij hem per ongeluk in het achterste van een van zijn koeien had gestoken. “Ik gebruikte mijn toestel als zaklamp terwijl mijn koe moest kalveren. Het was namelijk nogal donker in de stal”, schreef hij in zijn schadeclaim. “Voor ik er erg in had, was mijn iPhone verzwolgen in het achterste van de koe.”

Alle gekheid op een stokje, het is belangrijk om goed verzekerd te zijn. Veel mensen denken er vaak veel te gemakkelijk over: even vergelijken op internet, de goedkoopste verzekering selecteren en afsluiten. Dat klinkt heel eenvoudig, maar goedkoop is meestal duurkoop. De voorwaarden bij de verzekering worden dan niet of slecht bekeken, terwijl die belangrijker zijn dan de prijs. Het gaat goed totdat er schade is en blijkt dat die schade niet onder de dekking van de polis valt.

Even een voorbeeld. Wij zien dat de verzekerde som bij veel woonhuisverzekeringen te laag is. Bij schade wordt er dan een (veel) te laag bedrag uitgekeerd. Lang niet genoeg om de werkelijke schade te herstellen en bij bijvoorbeeld brand gaat het dan vaak om enorme bedragen. In dit voorbeeld kun je onderverzekering heel simpel voorkomen door een waardemeter in te vullen. Daarna heb je gelijk garantie tegen onderverzekering en dat is wel zo’n veilig idee.

Schade is vervelend genoeg, je hebt dan al voldoende zorgen aan je hoofd. Het is dan erg prettig (en niet meer dan normaal) dat de schade snel en volledig voor je wordt opgelost. Zorg dus dat je je bij het afsluiten van een verzekering goed laat adviseren. Door een specialist die precies weet welke verzekering het beste bij je past. Met een premie die vaak niet hoger is dan bij een verzekering via internet.

Kom bij ons langs op de Kranenburgweg 94 en test het eens uit. Sluit je je verzekeringen via ons af, dan weet je  zeker dat je verzekeringen hebt tegen een lage premie en uitstekende voorwaarden. En nog belangrijker, dat je bij schade de koe niet achteraf in zijn kont hoeft te kijken.

Laatste nieuws

Lunch a lungo… Classique 

Er valt bij The Hague Hospitality Experience Centre veel te genieten én te beleven: drie compleet verschillende restaurants, waar...

Lees ook..