1.4 C
Den Haag
maandag, december 4, 2023

Een hele bevalling… die nieuwe website

Onze edities

COLUMN Betsy DijkstraMarkting Sales Director, Kick ICT

Iedere vier of vijf jaar is het tijd voor vernieuwing. Zoals je je huis een frisse verfbeurt geeft is ook je website toe aan een nieuwe verflaag of een complete verbouwing. Bij KICK viel het toevallig ook samen met het aanpassen van onze visie op de toekomst. De visie die wij hanteerden met betrekking tot de ontwikkelingen in de wereld om ons heen en de plaats van ICT in de snel veranderende omgeving  dateerde uit 2012. Helemaal uit de tijd natuurlijk, inmiddels rijden auto’s zelf, printen we lichaamsdelen uit een 3D printer en houden robots onze ouderen gezelschap….

Bij de ontwikkeling van de nieuwe website word je gedwongen om toch alles wat je doet en aanbiedt tegen het licht te houden. Dat begint met de vraag: Wie zijn we, wat doen we en hoe doen we dat? Zijn we nog dezelfde organisatie als 5 jaar geleden? Is de missie en visie nog actueel en moeten we nog dezelfde strategie volgen? De wereld verandert razendsnel om ons heen, dus het kan niet zo zijn dat jouw organisatie stil staat. Stilstand is achteruitgang, zeker in de wereld van ICT.

Vol goede moed begin je aan deze klus.  Na veel denkwerk kom je tot de conclusie dat je wezenlijk dingen niet anders ziet, doet of voelt. De identiteit van de organisatie (lees missie)  is nog hetzelfde. Waarom aan je bestaansrecht sleutelen als dat al 22 jaar werkt en een garantie voor succes is gebleken? Nee dus, niet doen! Maar onze visie verdient hier en daar aanpassingen. De vraag die we ons daarbij stellen is: Hoe ziet de omgeving van onze organisatie er in de (verre) toekomst uit? En past onze huidige strategie daarbij? Ga er maar aanstaan…zelfs voor een futuroloog is dit knap lastig. Maar het is gelukt, tenminste dat hopen we…de toekomst zal het uitwijzen.

Uiteindelijk is de nieuwe website van KICK geen complete verbouwing geworden en staan de fundamenten nog fier overeind. De binnen- en buitenkant is compleet vernieuwd, een nieuwe indeling, nieuw meubilair en wat frisse planten. Kunnen we weer 5 jaar vooruit! Wat vindt u?

Laatste nieuws

Lunch a lungo… Classique 

Er valt bij The Hague Hospitality Experience Centre veel te genieten én te beleven: drie compleet verschillende restaurants, waar...

Lees ook..