2.5 C
Den Haag
dinsdag, december 5, 2023

De kunst van het entertainen

Onze edities

Bent u op zoek naar een toplocatie voor een groot business event, receptie, borrel of diner? Bij het Mauritshuis kan het allemaal! Het Mauritshuis ligt in het historisch hart van Den Haag naast het Binnenhof, direct aan het Plein met een openbare parkeergarage. Dit maakt het Mauritshuis dé ideale locatie voor al uw bijeenkomsten. Het 17de-eeuwse historische gebouw met zijn intieme sfeer, de wereldberoemde collectie Hollandse en Vlaamse schilderkunst uit de Gouden Eeuw en de unieke ligging van het museum zorgen ervoor dat u en uw gasten nog lang met plezier terugdenken aan deze gelegenheid. Uiteraard kunt u uw evenement combineren met een bezoek aan de collectie van het museum.

Het Mauritshuis
Het Mauritshuis toont het beste van de Nederlandse schilderkunst uit de Gouden Eeuw. In het hart van Den Haag bevindt zich de compacte, maar wereldberoemde collectie. Meesterwerken als Vermeers Meisje met de parel, De anatomische les van dr. Nicolaes Tulp van Rembrandt, Het puttertje van Fabritius en De stier van Potter zijn permanent te zien in de intieme museumzalen van het zeventiende-eeuwse monument.

Ruim tweehonderd topstukken van Hollandse en Vlaamse meesters hebben hun plaats in het klassieke interieur dat door de zijden wandbespanning, fonkelende kroonluchters en monumentale plafondschilderingen een aangename sfeer ademt. Interieurs van Jan Steen, landschappen van Ruysdael, stillevens van Coorte en portretten van Rubens geven een rijk en gevarieerd beeld van de schilderkunst uit de zeventiende eeuw.

Vorig artikel
Volgend artikel

Laatste nieuws

Lunch a lungo… Classique 

Er valt bij The Hague Hospitality Experience Centre veel te genieten én te beleven: drie compleet verschillende restaurants, waar...

Lees ook..