3.3 C
Den Haag
maandag, december 4, 2023

Column Gert van der Houwen – MKB Den Haag Waar gaat dit over?

Onze edities

Na het vuurwerk en de bollen kan de blik weer vooruit! In deze rubriek geen tips voor een gezonder leven of afvallen, maar wel gedachten over duurzamer ondernemen. MKB Den Haag heeft de jaarplannen op een oor na gevild (zie www.mkbdenhaag .nlvoor speerpunten) en staat weer te trappelen om aan de slag te gaan. Wij zijn benieuwd of de voorzichtige weg omhoog van de economie ook in dit jaar zijn weg blijft vervolgen.

Achter de schermen werken we op dit moment aan een convenant tussen de Gemeente Den Haag, de Haagse Fondsen en het MKB in Den Haag. Dit is zo’n onderwerp waar de meeste ondernemers nooit direct iets mee te maken krijgen, maar waar je als bestuurder van een belangenorganisatie wel tijd in stopt. Het optuigen van een dergelijke samenwerking is niet direct eenvoudig. Het zijn zeer verschillende organisaties met verschillende besluitvormingstrajecten en routes. Daar waar de een binnen het eigen bestuur kan besluiten, moet de ander via ambtenaren naar het College. En mede daardoor is het tempo bij de een soms hoger dan bij de ander.

Maar gelukkig: er gloort licht aan het einde van de tunnel. Terwijl ik dit schrijf, is de verwachting dat we dit convenant gaan tekenen in februari 2016. Persoonlijk neem ik nog een maandje extra in gedachten om niet teleurgesteld te worden. Inmiddels vraagt u zich natuurlijk af: waar gaat dat convenant dan over?

En dat is nu de bedoeling van deze column: het wekken van aandacht en interesse in het werk van MKB Den Haag. Ik ga dus niets inhoudelijk schrijven over het convenant. Dat zou ik ook niet leuk vinden voor de partners, dan is al het gras al weg. Ik hoop wel dat de lezer van deze column straks in de krant op TV West iets hoort of leest over een convenant tussen Gemeente, de Haagse Fondsen en MKB Den Haag en dan denkt hé, dat stond in die column en is dus ook nog werkelijkheid geworden. Want dat het er komt, daar sta ik dan wel weer voor, ook al schrijf ik er nu nog niks over.

Ik wens u een mooi 2016!

Laatste nieuws

Lunch a lungo… Classique 

Er valt bij The Hague Hospitality Experience Centre veel te genieten én te beleven: drie compleet verschillende restaurants, waar...

Lees ook..