1.4 C
Den Haag
maandag, december 4, 2023

Bobby van Galen F&B Professional of the year 2015

Onze edities

Food&Beverage professional 2015
De spanning is al wekenlang opgebouwd en eindelijk mag iedereen het weten. Degene die zich een jaar lang ‘F&B Professional of the Year’ mag noemen is Bobby van Galen, oprichter en eigenaar van het rijdende concept Tramrestaurant Hoftrammm (www.hoftrammm.nl) in Den Haag. Dit is bekend gemaakt op het Jaargala van de AF&BM (www.afbm.nl) in het Tobacco theater in Amsterdam. Eind 2014 zijn er diverse kandidaten uit de Hospitality branche genomineerd voor deze prestigieuze titel. Na een selectieronde en een online stemmingsronde hebben de 3 finalisten zich gepresenteerd tegenover de vakjury.

Vakjury
De vakjury, bestaande professionals uit de Hospitality branche, had het niet gemakkelijk dit jaar, maar het unieke concept en de doorzettingskracht van Bobby gaven de doorslag. Een dergelijk concept kende Nederland nog niet en de jury loofde de lange adem van de startende ondernemer. Van Galen (35 jaar) heeft vierenhalf jaar lang keihard gewerkt om het concept van de grond te krijgen. Bij een dergelijk nieuwe concept zijn er vele vraagstukken die beantwoord dienen te worden. Van vergunning tot financiering, het was geen gemakkelijk klus, maar uiteindelijk staat Tramrestaurant Hoftrammm sinds 11 mei 2014 “op de rails”. Mede door crowdfunding via het platform CrowdAboutNow, waarbij 177 investeerders betrokken zijn geweest, wist van Galen zijn startkapitaal bijeen te krijgen. Bobby van Galen is een man met karakter. Het concept is bovendien succesvol en spreekt tot de verbeelding. De Kok des Vaderlands, Pierre Wind, heeft zich als Executive chef verbonden aan Tramrestaurant Hoftrammm en is culinair eindverantwoordelijke, wat de totaalbeleving compleet maakt.

“Het is geweldig als het harde werken wordt beloond met een prijs. Deze titel is een bevestiging dat we met het gehele bedrijf op de goede weg zijn. We werken met een betrokken team erg hard om onze gasten elke avond een speciale belevenis te bezorgen. Dat dit op deze wijze gewaardeerd wordt is fantastisch”, aldus van Galen.

Finalisten
De andere finalisten (Albert Kooy – Chef Stenden University en Kimberley Krebs – F&B manager Hilton) hebben zich ook uitstekend gepresenteerd, aldus de jury. De jury was bovendien vol lof over hun presentaties. Opvallend is wel, dat er dit jaar een winnaar uit de koker komt die niet werkzaam is binnen de hotellerie.

Laatste nieuws

Lunch a lungo… Classique 

Er valt bij The Hague Hospitality Experience Centre veel te genieten én te beleven: drie compleet verschillende restaurants, waar...

Lees ook..