2.5 C
Den Haag
dinsdag, december 5, 2023

Bedrijfspand als pensioen DGA

Onze edities

Jeroen van Lunen – DGA Finacieel Adviseurs

foto column DGA-JeroenvLunen-16

Bent u Directeur Groot Aandeelhouder (DGA) en huurt u uw bedrijfspand op dit moment? Dan is het  als onderdeel van uw pensioenvoorziening wellicht interessant voor u om uw bedrijfspand te kopen. Met de huidige lage rente betaalt u dan waarschijnlijk hetzelfde of iets meer aan rente en aflossing dan wat u nu aan huur betaalt, maar met de aflossing op de hypotheek bouwt u vermogen op dat u later weer als pensioenvoorziening kunt benutten.

Er zijn verschillende mogelijkheden. Zo kunt u bijvoorbeeld het bedrijfspand kopen en onderbrengen in uw pensioen- of beheer BV en vervolgens verhuren aan uw werkmaatschappij.  Welke mogelijkheid het beste bij u past hangt af van uw persoonlijke situatie, bedrijfsrisico’s en toekomstplannen.

Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn en of het in uw situatie ook interessant is om uw bedrijfspand te kopen? Ga dan niet over één nacht ijs. Laat u goed informeren en zet alle mogelijkheden op een rij, zodat u precies weet waar u aan toe bent.

Meer weten? Kom dan eens langs bij DGA Financieel Adviseurs op de Kranenburgweg 94. U bent van harte welkom en samen met u bekijken we graag welke mogelijkheden u heeft.

Laatste nieuws

Lunch a lungo… Classique 

Er valt bij The Hague Hospitality Experience Centre veel te genieten én te beleven: drie compleet verschillende restaurants, waar...

Lees ook..