1.4 C
Den Haag
maandag, december 4, 2023

Wijnwinkel Solo Vino:

Onze edities

Eerlijke Italiaanse kwaliteitswijnen, met liefde geselecteerd sinds 1995

Gelegen op loopafstand van het Kurhausplein en het strand van Scheveningen is de wijnwinkel Solo Vino te vinden; naast de fysieke winkel heeft Solo Vino ook een webshop: www.solovino.nl

Wijnwinkel Solo Vino is gespecialiseerd in levering van kwaliteitswijnen rechtstreeks van de producent aan de consument en aan B2B en horeca. Solo Vino verkoopt meer dan 130 soorten wijn waarvan 85% procent afkomstig uit eigen import en biedt alle mogelijkheden om met verschillende Italiaanse wijnstreken kennis te maken.   

Door ruim 30 jaar ervaring en langdurige relaties met wijnboeren beschikt Solo Vino over een uitgebreid en betaalbaar assortiment dat varieert van Italiaanse wijnen voor iedere dag tot exclusieve wijnen van de mooiste kwaliteit.

Relatiegeschenken en wijnproeverijen 

Solo Vino is ook hét adres voor relatiegeschenken. Wat is er mooier om zakenrelaties, medewerkers of mensen die je een warm hart toedraagt te verrassen of te bedanken met Italiaanse wijn? Solo Vino adviseert graag bij het samenstellen van een passend relatiegeschenk. 

Het is ook mogelijk om op verzoek een wijnproeverij te organiseren, eventueel begeleidt met bijpassende gerechtjes. 

Trend in wijnland: Orange Wines 

Voor sommigen zijn Orange Wines wellicht nog onbekend, een ander heeft er wel eens van gehoord en misschien al van genoten. De naam laat weinig aan de verbeelding over ten aanzien van de kleur, maar hoe wordt een Orange Wine oranje? 

De aparte, amberachtige kleur van Orange Wines laat zich simpel verklaren. Het is geen magische oranje druif, maar ze danken hun oranje kleur aan de schil van de witte druif. Bij een gewone witte wijn wordt het vruchtvlees na het persen direct gescheiden van de druivenschil, en bij Orange Wines wordt de schil juist meegenomen in het fermentatieproces. De schillen geven kleurstoffen af, waardoor de wijn donkergeel tot oranje kleurt. Hierdoor is de wijn stabieler en kan beter bewaard worden. 

Orange Wines hebben een uitgesproken smaak die heel anders is dan die van ‘gewone’ witte wijn. Kruidigheid en complexiteit met tonen van citrus en tropisch fruit voeren de boventoon in het smaakpalet. Wie op zoek is naar een avontuurlijk uitstapje zal met de Orange Wine zeker slagen.

Orange Wines van Il Carpino

Het wijnhuis Il Carpino, gevestigd in San Floriano del Collio, ligt op het grensgebied van Italië en Slovenië. Het kleine familiebedrijf bezit 17 hectare wijngaard in Fruili en het fundament voor de filosofie van Il Carpino is gebaseerd op respect voor de natuur en voor het karakter van het landschap. Deze elementen zijn onderling afhankelijk en hierdoor werkt men uitsluitend biologisch. De bodem bestaat uit klei en ‘ponca’, een klei-rijke mergel afgewisseld met kalkzandsteen; samen geven ze een levendige, minerale karakter van de wijnen. Kijk op onze website voor het gehele aanbod van Il Carpino Orange Wines. Probeer een Orange Wijn en je zult aangenaam verrast zijn.

Vorig artikel
Volgend artikel

Laatste nieuws

Lunch a lungo… Classique 

Er valt bij The Hague Hospitality Experience Centre veel te genieten én te beleven: drie compleet verschillende restaurants, waar...

Lees ook..