3.3 C
Den Haag
maandag, december 4, 2023

Van Ede & Partners Ondernemen met je talenten

Onze edities

Het gebouw aan het parkeerterrein van Klein Zwitserland straalt. Het is licht, warm en toegankelijk en net voorzien van nieuwe bewoners: het team van Van Ede & Partners. Directeur Huib Bartels is zichtbaar gelukkig met de recente verhuizing van zijn bedrijf. De perspex plaquette direct achter de entree beschrijft ons derde chakra, die van blijheid, energie, zelfwaardering en controle over jezelf. Het staat voor de kracht om te bereiken wat je wil. En dat is precies wat de cliënten van Van Ede & Partners zoeken en zeer vaak ook vinden onder begeleiding van Bartels en de andere consulenten.

Van Ede & Partners is (dit jaar) 40 jaar geleden opgericht en heeft naast Den Haag grotere vestigingen in Amsterdam en Zeist en zeven bijkantoren verdeeld over Nederland. De Haagse vestiging konden we dertig jaar vinden in een statig pand aan de Tapijtweg. En nu dan in de droomlocatie aan de Klatteweg. Van Ede & Partners richt zich op outplacement, loopbaanbegeleiding en coaching en bedient de (relatieve) bovenkant van de markt. Huib verduidelijkt: “Wij hebben hier geen banen voor werkzoekenden. Het gaat er bij ons om dat cliënten weer in hun kracht komen te staan en weten wat ze willen om vervolgens zelf actie te ondernemen. Wij helpen ze daarbij.”

ROUWEN OVER WAT WAS

Huib Bartels: “Soms zijn cliënten boos of teleurgesteld als ze bij ons komen. Ze zijn uit hun functie of op een zijspoor gezet door de werkgever. Dan beginnen we met reflectie te bieden en hen te stimuleren zelf de regie (terug) te nemen. De wereld om je heen verandert immers niet, je moet zelf weer aan de slag. In plaats van direct uit te kijken naar nieuwe functies, is het heilzaam om eerst te onderzoeken wat je drijfveren zijn. Waar krijg jij nou energie van? Dat zijn zaken die je af en toe moet ijken. Natuurlijk is er een materieel inkomen en dat is noodzakelijk om van te leven zoals je wil. Maar er is ook zoiets als een immaterieel inkomen: waardering krijgen, je energie laten stromen en voldoening voelen. En zonder dat laatste kan je ook niet.”

REFLECTEREN, PRATEN, TRAINEN EN DOEN

“Concreet werkt het zo”, legt directeur Bartels uit: “We starten met een oriënterend gesprek. Dan bepaalt iemand of hij zich veilig en prettig voelt bij Van Ede & Partners. En wij bedenken samen of en hoe we hem of haar het best kunnen begeleiden. Dan starten we met een aantal individuele gesprekken gevolgd of gecombineerd met groepstrainingen. Intussen hebben we bedacht wie van onze coaches de beste match vormt met de cliënt. En dat mag gerust een beetje ‘schuren’. Daarmee bedoel ik dat mensen niet per se gebaat zijn met een coach die zijn evenknie is qua temperament en aard. Het helpt vaak wanneer een ander juist eens zaken belicht vanuit een geheel ander perspectief. De eerste fase van het traject is voornamelijk reflectief (‘wat wil ik?’ en ‘wat kan ik?’) en het tweede juist actief (‘hoe ga ik mijn doel bereiken?). Hoe dan ook, wij bieden onze cliënten maatwerk. Maar alles is er op gericht dat je iets gaat ondernemen met je talenten.”

MET DE VOETEN IN DE KLEI

Bij Van Ede & Partners doen ze niet aan coachen tussen de schuifdeuren. Alle medewerkers en de directeuren werken maximaal drie dagen bij Van Ede. De andere dagen vervullen ze functies in besturen, bij de overheid, bij non-profit organisaties of in het bedrijfsleven. Ze staan daarmee midden in de arbeidsmarkt Bovendien kennen ze het klappen van de zweep uit ervaring. Ze hebben een rijk netwerk, zijn coach en bovenal ervaringsdeskundige.

www.vanede.n

Laatste nieuws

Lunch a lungo… Classique 

Er valt bij The Hague Hospitality Experience Centre veel te genieten én te beleven: drie compleet verschillende restaurants, waar...

Lees ook..