2 C
Den Haag
vrijdag, december 8, 2023

Tijdelijk beheer op maat

Onze edities

Tijdens het enerverende gesprek met oprichter Jan-Kees Alblas van Bewaakt en Bewoond wordt al snel duidelijk dat de studentikoze tijdelijke bewoning van panden een lang gepasseerd station is. Inmiddels runt hij een leuk en professioneel team dat meedenkt met eigenaren over originele mogelijkheden voor leegstaand vastgoed.

Twintig jaar ervaring

Op het moment van spreken zitten er zoveel verschillende mooie projecten in de portfolio van Bewaakt en Bewoond dat het moeilijk is om Alblas bij te houden als hij erover spreekt. Niet zo vreemd als zelfs Nederlandse gemeenten bij hem aankloppen om te brainstormen over de bestemming en mogelijkheden voor leegstaande panden binnen hun stadsgrenzen. Een mooi voorbeeld hiervan is de voormalige gevangenis aan het Wolvenplein in Utrecht. Hier zit nu De Vrije Wolf gevestigd, een hub van creatieve ondernemers die er tijdelijk een werkplek hebben. Een daverend beheer succes van een rijksgebouw, waarvan u zeker eens de website zou moeten bezoeken: www.devrijewolf.nl.

Grote steden

Uiteraard liggen de grootste uitdagingen en mogelijkheden voor Bewaakt en Bewoond in de grote steden. Zo realiseerde het Haagse bedrijf in samenwerking met projectontwikkelaar Pinnacle aan de hoofdstedelijke Haarlemmerweg tijdelijke werkplekken voor inmiddels meer dan honderd ondernemers. Van eenpitters tot creatieve bureaus; de plekken op deze bijzondere locatie in Amsterdam West waren binnen no time vergeven. En volgens Alblas had hij er nog wel drie keer zo veel kunnen plaatsen als daar ruimte beschikbaar voor zou zijn. In Den Haag zelf zorgde Bewaakt en Bewoond voor de huidige bedrijvigheid in het voormalige ministerie van Economische Zaken. De infrastructuur hiervoor moet men niet onderschatten: internet verbindingen, een huismeester, schoonmaakpersoneel, brandveiligheid eisen, er komt een heleboel bij kijken om deze panden tijdelijk geschikt te maken.

Kansen voor starters…

De kansen die de onderneming van Jan-Kees Alblas (startende) ondernemers uiteindelijk biedt is eigenlijk een vrij uitzonderlijke. Want starters die te groot zijn voor de spreekwoordelijke zolderkamer maar nog niet een vast huurcontract kunnen tekenen vinden bij Bewaakt en

Bewoond precies wat zij nodig hebben: korte perioden gekoppeld aan lage tarieven en flexibele doorgroeimogelijkheden. Een van de voormalige huurders van Alblas is inmiddels in een eigen pand getrokken en telt nu zo’n zestig medewerkers.   

…en voor vastgoedondernemers

Bij Bewaakt en Bewoond staan inmiddels een groot aantal startende ondernemers in de wacht en is men naarstig op zoek naar vastgoedbezitters; naar panden waar de dromen van starters kunnen worden waargemaakt. Dus bent u eigenaar van een leegstaand pand? Twijfel dan niet en schakel Bewaakt en Bewoond in om te zoeken naar een passende tijdelijke bestemming. Want een pand vol bedrijvigheid is niet alleen mooi voor de betrokkenen en de directe omgeving. Het is de perfecte manier om vandalisme en inbraak te voorkomen én het maakt een object ook nog eens beter verkoopbaar!

www.bewaaktenbewoond.nl

Laatste nieuws

Lunch a lungo… Classique 

Er valt bij The Hague Hospitality Experience Centre veel te genieten én te beleven: drie compleet verschillende restaurants, waar...

Lees ook..