3.1 C
Den Haag
maandag, december 4, 2023

Netwerken en bijzondere rijervaringen

Onze edities

Speciaal voor de Business Haaglanden Autotestdag ging de zon schijnen. Negentien gloednieuwe bolides werden 9 mei ’s morgens vroeg uit de garages in Haaglanden naar restaurant De Landbouw in Wassenaar  gereden. De testers: Negentien ondernemers uit de regio Haaglanden. Allemaal klaar om de ultieme test van glimmende elektrische auto’s, hybrides en benzinewagens uit te voeren. De testverslagen leest u verderop in het magazine. 

De Landbouw

Zo begonnen we deze zonnige dag in alle vroegte bij De Landbouw te Wassenaar waar we hartelijk werden ontvangen met koffie en broodjes. Een welkomstwoord van de Business Haaglanden Autotestdag- organisator Rob Truijens helpen de testers op weg naar strandtent FF Tijd in Hoek van Holland. Onder hen Peter Ludovici, sinds kort ook eigenaar van de Hoekse strandtent FF Tijd waar de autotestrit naar toe gaat, krijgt de Audi E-tron als testauto. Doel is als eerste bij FF Tijd te arriveren. Over de A4 richting Westland is het idee. We pakken de doorgetrokken A4 door Midden-Delfland, maar missen de afslag Hoek van Holland. Zo kan het dat wij via Vlaardingen langs de Waterweg naar Hoek van Holland rijden. Maar de opzet als eerste aan te komen is door deze omtrekkende beweging in het water gevallen. De zon gelukkig niet.

FF Tijd

Onder een strakblauwe hemel is het op het terras van FF Tijd genieten van een kopje koffie. Het gesprek gaat over…. Auto’s natuurlijk. Over de rijdynamiek die een autotester erg goed is bevallen. Over het comfortm of het missen ervan. Een ondernemer die over de Veilingroute heeft gereden, heeft bij een nieuwe rotonde een fijne accelerartietest uitgevoerd.

Binnen geeft Folkert Uittenbogaart van Baker Tilly handige en praktische fiscale tips over alles wat met autorijden en autobezit te maken heeft. Hij heeft de volle aandacht van zijn publiek dat hem  doordenkvragen stelt aan de hand van praktijkvoorbeelden. Dan volgt de grote sleutelwisseltruc. Iedereen test een andere auto op weg naar de lunch in kasteel de Wittenburg in Wassenaar. 

Kasteel Wittenburg

Waar kun je een exclusieve lunch nu beter laten opdienen dan bij Restaurant Sophie in het sprookjesachtige Kasteel Wittenburg te Wassenaar? We werden hartelijk ontvangen door directeur Ralf Meppelder in de prachtige tuin met een heerlijk glaasje champagne. Na de groepsfoto werden we vriendelijk verzocht aan tafel te gaan voor de lunch. De Franse keuken met een Aziatische twist. Inderdaad, ook tijdens deze autotestdag werden de deelnemers weer flink in de watten gelegd. De lunch was niet te versmaden en een mooi einde van wederom een zeer geslaagde autotestdag.  

Laatste nieuws

Lunch a lungo… Classique 

Er valt bij The Hague Hospitality Experience Centre veel te genieten én te beleven: drie compleet verschillende restaurants, waar...

Lees ook..