10.7 C
Den Haag
donderdag, april 18, 2024

Mogelijk: de one-stop-shop voor vastgoedfinancieringen

Onze edities

Mogelijk Vastgoedfinancieringen is uniek in haar soort. Opgericht door drie ondernemers in 2016. Zij hadden een duidelijke visie: vastgoed financieren moest makkelijker worden gemaakt. “Wij denken letterlijk in mogelijkheden. Omdat wij zelf ondernemers zijn, snappen wij precies wat ondernemers belangrijk vinden”, begint Annemieke Schoonderwoerd. Samen met Maarten Rövekamp en Pablo de Loor is zij partner en eigenaar van Mogelijk Vastgoedfinancieringen.

Mogelijk is voortgekomen uit Rijn & Vecht Projectontwikkeling, het bedrijf van Maarten Rövekamp. “Midden in de kredietcrisis had ik een mooi project ontwikkeld en ik had veel ondernemers die wilden kopen. Maar de banken zaten destijds op slot. Uiteindelijk ging ik over tot het zelf verstrekken van financieringen aan de betreffende ondernemers. Toen ik met mijn verhaal enkele vermogende investeerders sprak, vonden zij het dusdanig interessant dat ook zij de ondernemers wel wilden financieren. Met het vastgoed als veilig onderpand. Dit werd het begin van Mogelijk.”

Wij vullen een gat

“We zagen als gevolg van de kredietcrisis in 2010 en Europese richtlijnen als Basel 3 en 4 dat banken steeds terughoudender werden met het financieren van vastgoed voor het MKB”, aldus Pablo de Loor. “En nog steeds blijven de grootbanken wat weg van kleinere financieringen. Dat gat vullen wij op. Overigens sturen grootbanken regelmatig mkb-ondernemers die een vastgoedlening willen door naar Mogelijk. Onze focus op het financieren van vastgoed voor het MKB zien zij als een groot voordeel.”

Ondernemers, vastgoedbeleggers en investeerders

Mogelijk richt zich op ondernemers, vastgoedbeleggers en investeerders. Aan de ene kant kunnen ondernemers of vastgoedbeleggers bij Mogelijk terecht die een financiering zoeken bij het aankopen van een bedrijfspand of een huis of appartement bestemd voor de verhuur. Aan de andere kant biedt Mogelijk ook de kans om met opgebouwd kapitaal de zakelijke hypotheek te financieren van ondernemers. Annemieke: “Voor investeerders zijn wij het antwoord op hun zoektocht naar een net rendement in combinatie met stevige zekerheden. Omdat financieringen altijd één-op-één plaatsvinden, houden investeerders bij Mogelijk altijd controle over hun geld. Daarbij krijgen ze het vastgoed als onderpand. Iedereen blij: de ondernemer kan zijn droompand kopen en de investeerder heeft een veilig rendement.”

De Verhuurhypotheek en De Ondernemershypotheek

“Wij zijn de one-stop-shop voor alle vormen van vastgoedfinanciering. We hebben De Verhuurhypotheek voor vastgoedbeleggers die een appartement of woonhuis willen kopen bestemd voor de verhuur. Mogelijk financiert panden door heel Nederland: van grote stad tot klein dorp. Daarbij bieden we een zeer scherpe rente vanaf 2,9% per jaar. Voor ondernemers die een bedrijfspand, horecapand of winkelpand willen kopen, hebben we De Ondernemershypotheek die gefinancierd wordt door private investeerders. Overigens zien we ook veel MKB-ondernemers bij ons terechtkomen die behoefte hebben aan extra werkkapitaal. Herfinanciering van het onroerend goed van de ondernemer is een prima optie om werkkapitaal te creëren”, aldus Annemieke. 

Transformatie, projectontwikkeling en nieuwbouw

“Omdat we veel vastgoedervaring hebben en voort zijn gekomen vanuit projectontwikkeling, hebben we veel kennis. Dat komt ook goed van pas bij het financieren van een transformatie, projectontwikkeling of nieuwbouw”, vervolgt Maarten. “De belangstelling voor transformatiefinancieringen neemt een grote vlucht. Denk aan het transformeren van een winkel tot appartementen voor de verhuur. Bij ons is in alle gevallen van vastgoedfinanciering het vastgoed leidend. We letten op zaken als ligging, bestemming, vergunning, koop-aanneemovereenkomst en de gewenste leensom. Bij de financiering van nieuwbouwprojecten werken we bij Mogelijk met bouwdepots.”

Succesvolle aanpak

Mogelijk groeit enorm. Pablo: “Ik denk dat ons succes echt zit in het feit dat wij denken zoals ondernemers en vastgoedbeleggers. Als je een financiering zoekt, wil je dit snel, makkelijk en zonder gedoe kunnen regelen. Daar is ons hele bedrijf op ingericht. Onze missie is ondernemers, vastgoedbeleggers en investeerders blij maken. Als je vanuit die insteek elke dag aan het werk bent, dan kun je echt het verschil maken. Wij lopen net even die stap extra om zaken geregeld te krijgen. En die formule werkt.” 

Snel financieringsduidelijkheid

Uniek bij Mogelijk is de quickscan. Deze kunnen ondernemers en vastgoedbeleggers in 1 minuut invullen. Mogelijk laat binnen 2 werkdagen weten of zij het pand kunnen financieren. 

Vastgoedbeleggers krijgen na het invullen van de quickscan direct een rentevoorstel in de mail. 

Kijk op www.mogelijk.nl

Laatste nieuws

Sophie van Gunn en Willem Jan Huizingavan Baker Tilly: ‘Een uitdaging in huidig belastingklimaat ondernemer te zijn’

Het zal de Haagse ondernemer niet verrassen dat de grootste belastingwijzigingen elk jaar op Prinsjesdag worden aangekondigd. Maar ook...

Lees ook..