2.5 C
Den Haag
dinsdag, december 5, 2023

MKB Den Haag Boe(z)! (Gert van der Houwen)

Onze edities

Om als MKB Den Haag de belangen van de ondernemer in de stad zo goed mogelijk te kunnen behartigen is het noodzakelijk om met regelmaat constructief overleg te hebben met collega-organisaties en de wethouder die ‘mkb’ in zijn of haar portefeuille heeft. En omgekeerd is het van belang voor die wethouder om zijn beleidszaken te toetsen en te bespreken met de afgevaardigden van ondernemend Den Haag. Feeling houden met de basis, zeg maar. Maar ook: ideeën en standpunten uitwisselen, kennis en kunde delen. Samen bouwen aan een sterk Den Haag. Dat is toch geen gekke gedachte, nietwaar?

Aan tafel !?

Voor dat overleg was ooit het BOEZ in het leven geroepen: het Bestuurlijk Overleg Economische Zaken. Om de tafel met de wethouder, een paar beleidsmedewerkers en afgevaardigden van economisch Den Haag. Ik nam en neem deel aan dat overleg. Tenminste, als er overleg is. Want al sinds maart van dit jaar is er geen BOEZ geweest. Begin november stond er wel een BOEZ op de agenda – ik was er klaar voor, maar helaas, op het laatste moment ging de bijeenkomst niet door. De wethouder was ziek. Dat kan gebeuren, maar als er zo weinig overleg door het jaar heen ingepland staat, en er valt er een keer één uit, dan duurt het maar en duurt het maar voor we weer om de tafel zitten. En dat zit mij niet lekker. Ik krijg dan het gevoel dat er niets gebeurt. Ik wil aan tafel en in gesprek.

Projectmanager

Zitten we dan zelf intussen stil? Zeker niet. Op tal van gebieden zijn we actief: werkgelegenheid, onderwijs, internationalisering, duurzaamheid, mobiliteit. Zo actief, dat we besloten hebben om iemand in dienst te nemen die een deel van onze taken gaat beheren en verder gaat uitbouwen. Farshad Khan is sinds begin november onze projectmanager. Zelf ooit via Jongeren in de Lift op zoek gegaan naar een baan, via het Werkgeversservicepunt waar hij aan de slag kon, nu in dienst bij ons. Op onze Kerstborrel, woensdag 9 december, stel ik hem graag aan u voor!

Een van zijn taken is de verbindingen in de stad met MKB Den Haag levend te houden. Ook met het stadhuis, ook met de diverse wethouders. Willen we het economisch klimaat in onze stad ondernemend houden, dan zullen we namelijk met regelmaat constructief in gesprek moeten en blijven. En niet af en toe.

Goed voornemen

Nu we de laatste weken van het jaar 2015 ingaan, zijn wij bezig met ons jaarplan 2016. Dat presenteren we begin januari. Ik neem de BOEZ daar in op. Het zou mooi zijn als de wethouder het goede voornemen treft om voor 2016 dit overleg hard in de agenda te zetten. Dat moet toch lukken?

Laatste nieuws

Lunch a lungo… Classique 

Er valt bij The Hague Hospitality Experience Centre veel te genieten én te beleven: drie compleet verschillende restaurants, waar...

Lees ook..