11.7 C
Den Haag
zondag, september 25, 2022

Lunch a lungo… De Tapperij

Onze edities

Verborgen in de negentiende-eeuwse sfeervolle Archipelbuurt in Den Haag, vindt u op een hoekje van de Atjehstraat restaurant De Tapperij. Een restaurant met de klassieke Franse keuken als basis in de ambiance van één van de oudste café’s in Den Haag. U kunt lunchen en dineren in het restaurant, in de Haagsche Herenkamer en bij mooi weer op het terras. De Tapperij bestaat al sinds 1886! Ooit begonnen, de naam zegt het al, als cafeetje. Sinds juli dit jaar overgenomen door Yves van Westreenen, die ook de scepter zwaait in Restaurant De Waterproef in Scheveningen Haven. Op een vrijdag, nog net voor de tweede horeca lockdown, namen we proef op de som.

Bereikbaarheid: 7,5

Zoals eerder beschreven bevindt De Tapperij zich op een hoekje van de Atjehstraat, een zijstraat van de levendige Bankastraat, waar je niet elke dag langsloopt. Een beetje verscholen tussen de woonhuizen. Je kan hier in de omgeving prima parkeren, weliswaar betaald. Maar goed, dat is tegenwoordig niets nieuws meer. Als je hier eenmaal bent geweest vergeet je deze plek niet gauw meer, echt een verborgen pareltje.

Interieur: 8

Als je bij De Tapperij binnenkomt waan je je in een grote huiskamer. Ook is er een aparte Haagsche Herenkamer waar je met een groep privé kunt zitten voor bijvoorbeeld een zakelijke bespreking of een feestje. Sfeervol, gezellig en Frans, met allerlei unieke schilderijtjes, foto’s en her en der wat brocante. Zelfs de oude bar staat er nog en wordt hergebruikt om bestek, servetten en dergelijke in op te bergen. Na de overname geen grote verbouwing op een opfrisbeurt en nieuwe toiletten na. Leuk om te zien dat  alles hetzelfde is gebleven qua sfeer en inrichting. 

Menu: 8

Je kan hier terecht voor lunch en diner waar gerechten worden geserveeerd uit de klassieke Franse keuken. Er wordt hier gewerkt met dagverse producten van de allerbeste kwaliteit. De kookkunst is impulsief, harmonieus en ongekunsteld. De Tapperij heeft een wisselende kaart. Er wordt gewerkt met producten van het seizoen, liefst duurzaam en van Nederlandse bodem. Voor de lunch kan je ook een menu nemen van 2 of 3 gangen, (22,50 -27,50). 

Wij kozen voor het 3-gangen menu waar we begonnen met Lauwwarme zalm met beurre blanc. Hierbij een glas Franse Chardonnay. Tussendoor werden we verrast met een extra gerechtje door gastheer Yves. “Dit moet je geproefd hebben” riep hij enthousiast. Tja hij had gelijk, de gegrilde octopus op een bedje van tapenade van diverse noten en tomaat. Te lekker! Het hoofdgerecht was een Rogvleugel met een salsa van ui, tomaat, olijf en octopus. Als afsluiter profiteroles. Alles even lekker en goed op smaak. Alle lof voor Sander Beekink, die de keuken bestierd. Alle producten puur en kakelvers dat proef je. Er is ook een uitgebreide wijnkaart die erg toegangelijk is.

Bediening: 8,5

Yves is een een geboren gastheer. Vlot, gezellig, professioneel en met humor. Niet te formeel, niet te amicaal. Precies zo als het moet zijn. 

En nu maar hopen dat ze heel snel weer open mogen! Tot die tijd kunt u ook genieten van de ’take away’.

www.restaurantdetapperij.nl

Laatste nieuws

Even voorstellen…

De trainers van de Max Health Club .....Pietro Villani Pietro Villani is personal trainer en fitnessinstructeur bij Max Health Club....

Lees ook..