7.7 C
Den Haag
donderdag, april 18, 2024

Lunch a lungo…Botanica – VOCO The Hague

Onze edities

Op de Kneuterdijk zit sinds begin 2022 restaurant Botanica in het hotel voco The Hague dat op zijn beurt onderdak vond in een oud monumentaal bankgebouw. Botanica heeft de ervaren Bas Hoog als Head Chef. Voormalig chef bij restaurant Niven, waar groenten de hoofdrol speelden. Met hem aan het roer is dit een restaurant waar groenten en locale producten dan ook centraal staan.

Bediening 8

Wij werden hartelijk ontvangen en kozen er voor om  in de gezellige stads tuin te lunchen. Alles verliep geruisloos en de gastheer stond ons vriendelijk te woord met uitleg over de diverse gerechten en bijpassende wijnen.

Interieur: 9  

Niet alleen in de keuken van het restaurant is er veel aandacht voor de natuur. Zo vind je er vlinders aan de plafonds en dennenappel lampen. Het interieur is hip en modern, maar toch huiselijk. Eten kan aan één van de leuke zitjes of bij de hoge ronde bar die je terugvindt in het midden van de zaak. Bij mooi weer kan er buiten gegeten worden in de stads tuin waar je vanuit de parkeergarage zo in terecht komt.

Menu: 9

Het menu bestaat voor 80% uit groenten en 20% proteïne. Daarnaast werkt Hoog zoveel mogelijk met lokale en plantaardige producten en producten van het seizoen. Wij lieten ons verrassen met een 2-gangen lunch menu (29,95). Voor we hier aan begonnen kregen we brood met boter. Alleen geen gewoon brood met boter, maar zuurdesem brood van Meneer Leffers en  luchtige KRUYDEN boter met zeewier en lijnzaadolie. Tja dat was even andere koekie, ik bedoel brood. Vervolgens kregen we als eerste gerecht de cashew paté tulpenknollen, rode ui & brioche. Als niemand ons had verteld dat dit vegeratisch was, hadden we het niet geloofd. Dit was een goed begin! Dit werd vervolgd met de parelhoender op een bedje van miso kastanje puree, Bbq bindsla, een knapperdje van gierst & lijnzaad en een saus van mandarijn en wortel. Ook niet te versmaden. En heerlijk licht op de maag voor een lunch. Dit alles werd begeleidt met een bijpassende lichte witte wijn. We sloten deze lunch af met een cappuccino. Omdat er hier uitsluitend gekookt wordt met producten van het seizoen, zou het zo maar kunnen zijn dat de kaart bij uitgave van deze BSH verandert is. Maar dan staan er ongetwijfeld weer andere niet te versmaden gerechten op de kaart! Wij zijn fan in ieder geval.

Locatie: 8

Dit prachtige voormalige bankgebouw in het bruisende centrum van Den Haag heeft de winkels op het Noordeinde, musea en erfgoed locaties van de stad, evenals het ambassadekwartier en het Vredespaleis op loopafstand. Restaurant Botanica is prima te bereiken met openbaar vervoer maar een parkeergarage is er om de hoek.

Laatste nieuws

Sophie van Gunn en Willem Jan Huizingavan Baker Tilly: ‘Een uitdaging in huidig belastingklimaat ondernemer te zijn’

Het zal de Haagse ondernemer niet verrassen dat de grootste belastingwijzigingen elk jaar op Prinsjesdag worden aangekondigd. Maar ook...

Lees ook..