-0.5 C
Den Haag
vrijdag, december 1, 2023

ICT trends voor het MKB | Blik op de toekomst

Onze edities

BSH1-pag14-Kick Img2285ietslichterBetsy Dijkstra
Markting Sales Director – Kick ICT

Op 24 maart organiseerde KICK-ICT een gratis seminar in het ADO stadion “ ICT trends voor het MKB | Blik op de Toekomst”. Het MKB was in grote getale aanwezig om met elkaar van gedachte te wisselen over de grote uitdagingen en keuzes waar zij voor staan. Hoe herkent een MKB’er trends en hoe worden ze vertaald naar bruikbare toepassingen?  Technologische ontwikkelingen lijken te versnellen, digitalisering is de standaard en data groeit. Alles draait om slim innoveren zodat u kunt groeien en een verschil kunt maken ten opzichte van uw concurrent.

Chantal Verweij van trendtoepassers.nl lichtte het trendcanvas model toe. Via dit model worden met geselecteerde trends drie overzichtelijke deelstappen doorlopen: De trend  wordt herkend, de bruikbaarheid voor de eigen organisatie wordt beoordeeld en de vele toepassingsmogelijkheden worden overwogen. Zo ontstaan gegarandeerd meerdere gedachten voor waardevolle innovaties. Concrete trend-gebaseerde concepten komen tot stand waarmee je lichtjaren voorloopt op de concurrentie.

Hewlett Packard Enterprise lichtte vier transformatie gebieden toe die zij belangrijk achten voor het MKB. Deze vier gebieden vertegenwoordigen hun visie op de trends in de markt, de mogelijkheden die IT biedt en de behoefte die de MKB’er nodig heeft om succesvol te zijn: een hybride infrastructuur voor meer flexibiliteit om de IT-behoefte via een private-, public cloud of dedicated server te consumeren. Dit maximaliseert  de prestaties en het minimaliseert de kosten zonder dat de gebruiker merkt waar hij werkt; beschermen van digitale data waar deze ook staat. Risico’s en  bedreigingen komen uit alle hoeken, zowel natuurrampen of uit de virtuele wereld; data ontstaat in elk deel van de organisatie en vraagt om andere oplossingen en toepassing om hier sneller en gefundeerder beslissingen mee te nemen; de werkplek van vandaag is het kantoor, thuis, een restaurant, of hoog in de lucht. Het is een enorme uitdaging om infrastructuur, applicaties en processen zo te optimaliseren dat ze voldoen aan de exponentiële vraag van digitale en mobiele oplossingen.

Heeft u dit interessante seminar gemist? Geen probleem, mijn collega’s adviseren u graag  persoonlijk. Wanneer IT uw organisatie versterkt, kunt u als MKB’er meer inkomsten genereren.

Laatste nieuws

Lunch a lungo… Classique 

Er valt bij The Hague Hospitality Experience Centre veel te genieten én te beleven: drie compleet verschillende restaurants, waar...

Lees ook..