1.4 C
Den Haag
maandag, december 4, 2023

Evenement organiseren? Doe het zelf via aanmelder.nl

Onze edities

Tekst: Evelyne Lammerding

Aanmelder.nl is een praktische Doe-Het–Zelf tool voor wie een evenement wil organiseren, maar van huis uit geen organisator is. “Via deze tool kan iedereen zijn eigen website èn aanmeldformulier maken,’’ zegt Bregje van der Horst van aanmelder.nl.

“Een professor die een mooie ontdekking heeft gedaan, wil een evenement organiseren. Het is iets wat hij anders nooit doet. De inhoud van het evenement is voor hem belangrijker dan de organisatie. In een aantal stappen kan hij toch zelf een professioneel evenement organiseren. De site loodst je via knoppen in balken door het proces heen,’’ geeft Van der Horst als voorbeeld.

Segmenteren

Het resultaat van de methode is een website met de aankondiging van het evenement en een aanmeldformulier. De aanmeldformulieren kunnen voor elke doelgroep op maat worden gemaakt. “De professor wil bijvoorbeeld andere professoren uitnodigen, maar ook constructeurs. Via het programma kan je je uitnodiging segmenteren. Zo maak je op maat gesneden aanmeldformulieren voor elke doelgroep die je uitnodigt.’’

Aanmelder.nl is gericht op bedrijven. Veel universiteiten, hogescholen, verzekeraars en banken hebben het bedrijf al ontdekt. “We zijn er trots op dat veel A-merken de weg naar ons al weten te vinden. We hebben zelfs al mensen uit de regering en het koninklijk huis mogen ontmoeten.’’

Support

Aanmelder.nl werkt met een supportteam dat de organisatoren bijstaat met raad en daad als daar om wordt gevraagd. “Als er een probleem is, bel je het team. Er wordt altijd meegedacht om tot een oplossing te komen. Het kan ook voorkomen dat een klant even wil sparren. Ook dat is mogelijk. Meedenken is een van onze kernwaarden.’’

Het aantal aanmeldingen voor een evenement bepaalt de prijs van de tool. Hoe meer aanmeldingen, hoe lager de prijs. Daarnaast gaan medewerkers van aanmelder.nl in gesprek met organisatoren die veel kleine events houden. Voor hen kan een abonnementstructuur worden opgezet.

Ontstaan

Aanmelder.nl is op de TU Delft ontstaan. Freek Zindel en Jelle Roozenburg organiseerden in 2008 voor het eerst een evenement. Zij werden onaangenaam verrast door alles wat daarbij komt kijken. Daar moest iets op zijn te verzinnen. Het proces moest veel gemakkelijker kunnen.

Beiden komen uit de ict-wereld. Samen bedachten ze de formule voor aanmelder.nl. “Anderen op de TU Delft waren er enthousiast over en wilden het vaker gebruiken,’’ zegt Van der Horst. Zo is het balletje gaan rollen.

Internationaal

Honderden klanten organiseren nu jaarlijks duizenden evenementen voor ruim een miljoen deelnemers via aanmelder.nl. Het merendeel komt uit Nederland. Het bedrijf heeft internationale aspiraties en er zijn al klanten uit het buitenland. Van der Horst noemt landen als Duitsland, België en Zwitserland als voorbeeld. Daarnaast wil aanmelder.nl meer bekendheid krijgen in Zweden.     

Het bedrijf is tot juli gevestigd in Yes! Delft. Een dynamische omgeving voor start-ups. De start-up-periode zit er na negen jaar wel op, geeft Van der Horst aan. Daarom verhuist het bedrijf naar de Phoenixstraat in Delft waar het zestienkoppige team een grotere ruimte betrekt om de komende jaren gestaag verder te kunnen groeien met aanmelder.nl.

Laatste nieuws

Lunch a lungo… Classique 

Er valt bij The Hague Hospitality Experience Centre veel te genieten én te beleven: drie compleet verschillende restaurants, waar...

Lees ook..