-0.5 C
Den Haag
vrijdag, december 1, 2023

Carnivale spectaculairder dan ooit

Onze edities

5e editie, nu 4 dagen!

Al in het vroege voorjaar ontvingen wij het bericht dat de Carnivale deze winter echt naar Den Haag zou komen. ‘Maak extra plaats vrij, want we komen met velen’, telegrafeerde Fritz Parlando, de leider van de Karavaan, vanuit een bergdorpje aan de achterkant van de Kaukasus. En nu zijn ze er weer!

Van 27 t/m 30 december 2015 van 15:00u tot 01:00u.

Tussen kerst en oudjaar wordt het Haagse Huijgenspark voor de vijfde keer omgetoverd tot een bijzondere wereld van 1001 lichtjes met een spectaculaire mix van attracties en acts uit de tijd dat circus en kermis nog één waren.

Dit jaar primeur in Nederland; Drown the Clown
De meest irritante clown in een kooi die niets liever doet dan u -en ieder om u heen- kwaad te maken en te beledigen. Negeer hem zo lang als u kan. Of snoer de pestkop de mond door hem met een goed gericht schot in het water te doen storten!

Wetenschappelijke waanzin en bizarre ontmoetingen
Ook nieuw op de Carnivale; Man 1,5 miljoen Volt, The Twisted Fairground uit Barcelona, Fritz Parlando met zijn Bokstent, de Meester Barbier, Het kleine Reuzenrad en De Magie van Chemie. Trots zijn we op de terugkomst van onze patholoog anatoom dr. Professor George Maat die de geheimen van het menselijk lichaam onthult in zijn Anatomisch Kabinet. Wegens overweldigend succes zijn The Wall of Death, De Sterkste man, de opgooimolen, The Pyromancer en een grote stoet van kleine menschen, magiërs en toekomstvoorspellers weer nadrukkelijk van de partij.

De warmte van vuur en eten vind je overal op het terrein, geniet van stamppot, goulash, soep en broodjes. Maar ook volop glühwein, warme choco, winterse biertjes en goede koffie!

Overdag voor iedereen: ’s avonds Carnivale Obscure
Om drie uur in de middag openen de poorten en begint de bizarre beleving voor iedereen in het gezin. Maar na een uur of acht wordt de Carnivale wat obscuur… wandelend langs de rauwe randjes van de samenleving, geniet je van spectaculaire acrobatiek, overal levende muziek, vuurkunstenaars en vele andere opwindende en spannende attracties zoals Burlesque danseressen of de Carnivale erotiek van Juliëtte in de dix-huit-plus tent. Om 22:30u een grote eindshow, daarna gaat het feest door in de grote tent! Een aantal grote attracties blijven gewoon tot 12u open…

Beeld van Den Haag
De Carnivale is voortgekomen uit en buurtinitiatief en wordt nog steeds gedragen door ondernemers en vrijwilligers uit de stationsbuurt. Behalve in het gemeentelijk streven om het leefniveau in de Haagse Stationsbuurt te verbeteren, past het festival ook in het internationale beeld van Den Haag als De Stad van Vrede en Recht omdat het ook op en tijdens de Carnivale draait om besef, verbroedering en het verbinden van kwetsbare culturen. Hoe de Haagse gemeenteraad  hier over denkt leest u in de column van wethouder Karsten Klein in de speciaal uitgegeven Carnivale Courant.

Spektakel voor alle leeftijden!
Kassa’s open van 14:30 uur tot 00:30 uur

Entree €7,50   (t/m 3 jaar gratis)

27, 28, 29 en 30 december 2015

van 15:00 uur tot 01:00 uur

Vanaf 22:00 uur Carnivale Obscure; entree €4,-

Kaartjes verkrijgbaar aan de kassa’s bij de entree

Online:
https://shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/carnivale

De Carnivale Directie adviseert u om met de fiets of het Openbaar Vervoer naar het festival te reizen. Het Huygenspark is zeer goed bereikbaar per bus, tram en trein met rechtstreekse verbindingen vanaf Den Haag HS en Den Haag Centraal.
5 minuten lopen richting centrum vanaf Den Haag Hollands Spoor.

Er zijn beperkte parkeermogelijkheden rondom het Huygenspark, de Carnivale Directie adviseert u om te parkeren bij Q Park Laakhaven, Q Park Veerkaden of P1 Parking Spui. Meer info www.p1.nl en www.q-park.nl

Bij vragen, meer beelden of voor een persoonlijk verhaal;

Contact:

Anne van der Zwaard

06-11370112

anne@carnivale.nl

www.carnivale.nl

www.facebook.com/CarnivaleDenHaag/

 

Twitter: @CarnivaleNL

Laatste nieuws

Lunch a lungo… Classique 

Er valt bij The Hague Hospitality Experience Centre veel te genieten én te beleven: drie compleet verschillende restaurants, waar...

Lees ook..