Leidend olie- en gasevent ‘Drilling’ komt naar Den Haag in 2017

Van 14 tot 16 maart 2017 vindt de SPE/IADC Drilling Conference and Exhibition plaats in het World Forum in Den Haag. Dit congres is een van de belangrijkste jaarlijkse evenementen binnen de olie- en gasindustrie en wordt georganiseerd door de Society of Petroleum Engineers (SPE) en de International Association of Drilling Contractors (IADC). Het evenement staat bekend om de uitstekende technische inhoud.

Al meer dan 30 jaar is de SPE/IADC Drilling Conference and Exhibition het belangrijkste evenement in de wereld van de olie- en gaswinning en -productie. Het evenement, dat jaarlijks afwisselend in Europa of Noord-Amerika wordt gehouden, biedt producenten, aannemers en professionals van dienstverlenende bedrijven de mogelijkheid elkaar te ontmoeten voor het bespreken, beoordelen en uitwisselen van ideeën. Dit om ontwikkelingen binnen internationale booractiviteiten te stimuleren, problemen aan te pakken en te komen tot betere prestaties. Naast het congres zijn in de beurs de modernste technieken, nieuwe productintroducties en diensten voor de sector uit de hele wereld te zien.

De energiesector van Den Haag wordt gekenmerkt door een sterke aanwezigheid van internationale en lokale olie- en gasbedrijven, onderzoeksinstanties, onderwijsinstellingen, technische bedrijven, kleine en middelgrote ondernemingen en leveranciers. Wereldwijde en regionale hoofdkantoren van talrijke bekende namen uit de sector worden ondersteund door een dynamische verscheidenheid aan ondersteunende diensten in de directe omgeving alsook het stedelijk gebied Den Haag-Rotterdam.

Het World Forum vormt een fantastisch onderkomen voor het congres en met de recente investeringen, waaronder een gloednieuwe expositieruimte, biedt Word Forum een geweldige presentatieruimte om de allernieuwste technologieën, productintroducties en diensten vanuit de hele wereld over het voetlicht te brengen.

“We zijn bijzonder trots dat het World Forum de locatie is voor de SPE/IADC Drilling Conference and Exhibition in 2017. De energiesector van Den Haag (olie en gas) is een van de belangrijkste bedrijvenclusters van de stad. Het is fantastisch om te zien dat onze lokale kennis en kunde op dit gebied een geweldig platform biedt voor congressen over dit onderwerp in Den Haag”, aldus Kirsten Vosmer, Commercieel Manager bij het World Forum.

World Forum, Hosting the World!

Over SPE De Society of Petroleum Engineers (SPE) is een non-profit beroepsorganisatie waarvan de leden zich bezighouden met de ontwikkeling en productie van energiebronnen. Bij SPE zijn meer dan 168.000 leden uit 144 landen aangesloten. SPE is een belangrijke bron van technische kennis met betrekking tot de olie- en gassector (winning en productie). De organisatie verleent diensten via publicaties, evenementen, opleidingen, cursussen en online-hulpmiddelen op www.spe.org

Over IADC
Al sinds 1940 is de International Association of Drilling Contractors (IADC) de enige organisatie die de wereldwijde olie- en gasindustrie vertegenwoordigt. Het lidmaatschap staat open voor bedrijven die zich bezighouden met het winnen, boren of produceren van olie en gas, het onderhoud van boorputten, de productie van olievelden of het verlenen van andere diensten voor boorplatforms. www.iadc.org

Over World Forum
World Forum is een toonaangevend internationaal congrescentrum gevestigd in Den Haag, de internationale stad van vrede en recht. De afgelopen jaren heeft het World Forum vele evenementen op het gebied van safety & security georganiseerd en daarmee veel ervaring opgebouwd.

Over GL events
Het World Forum wordt gemanaged door GL events (www.gl-events.com), een Frans bedrijf dat 40 congres- en evenementenlocaties wereldwijd exploiteert. Het bedrijf is ruim 30 jaar geleden opgericht en heeft zijn sporen verdiend in de internationale congreswereld, zowel in de organisatie van grootschalige evenementen als het managen van tentoonstelling- en congrescentra.