2.8 C
Den Haag
vrijdag, december 8, 2023

Zakenlunch à lungo … The Harbour Club Kitchen

Onze edities

In de haven van Scheveningen ligt alweer een tijdje de hippe Harbour Club Kitchen. (voorheen The Harbour Club). Sinds december 2015 dus Harbour Club Kitchen met een nieuwe formule. Een goede gelegenheid voor Business Haaglanden om er weer eens een kijkje te nemen.

Locatie 8,5

Scheveningen is een mooie locatie voor heel wat culinaire gelegenheden en strandtenten. De haven onderscheidt zich in deze door een authentieke uitstraling van Scheveningen als vissersdorp. The Harbour Kitchen, ligt wat dat betreft dus uitstekend. Daarnaast is het restaurant goed te bereiken met het openbaar vervoer, de fiets of de auto. Voor de deur bevindt zich een parkeerterrein.

Interieur 8,5

Er heeft een behoorlijke verbouwing plaatsgevonden in The Harbour Club Kitchen. Een open keuken en veel rode accenten vallen direct op als je binnen komt lopen. Restaurant The Harbour Club Kitchen heeft een industriële, chique inrichting die eigentijds, Amerikaans en stoer aandoet. Het pand, met prachtig uitzicht op de Scheveningse haven, is op verrassende wijze ingericht en bevat de perfecte combinatie tussen oud en nieuw. Maar bovenal refereert het restaurant aan de oude visafslag. Daarnaast zijn er verschillende zitgelegenheden; de informele ronde zitplekken en de ‘gewone’ tafels. Zowel boven als beneden is er ruimte om te lunchen of te dineren. Nieuw is een aparte ruimte die grenst aan het terras die af te huren is voor een gezelschap van 10 tot 18 man. Hier kan je ook BBQ-en. Verder is het bijna overbodig om te zeggen dat de Harbour Kitchen een geweldig terras heeft die ook overdekt is. Dus bij wat druilerig zomerweer kan er toch buiten gegeten worden. Maar goed, we hebben toch liever een zonnetje natuurlijk!

Menu 8,5

De menu- en wijnkaart hebben ook een renovatie ondergaan. Was het voorheen vooral vis wat de klok sloeg, zo heb je nu ook diverse vlees gerechten van de beste kwaliteit. En helemaal populair is de shared dining kaart! (ook voor lunch uiteraard). Allemaal overheerlijke gerechten die je met elkaar kan delen. Ook nieuw is de Franse rôtissoire. Wat vooral opvalt is dat de prijzen wat vriendelijker zijn geworden. Bijvoorbeeld een 2 gangen lunchmenu is er al voor 19,50! Mijn tafelgenoot koos voor dit menu, wat dagelijks wisselt. Vooraf een rauwe zalm met truffelsaus en daarna een zalmforel met een romige mosselsaus en pompoen. Mijn tafelgenoot houdt niet van pompoen maar dat was geen probleem en werd vervangen voor gegrilde groene asperges en venkel. Ik nam de Sashimi van tonijn, zalm en hamachi met sojasaus en wasabi.Verder ging ik voor de gegrilde tonijnsteak met spaghetti aglio e olio, venkelsalade en gepofte tomaatjes. De tonijn perfect gegrild en van goede kwaliteit. De kaart is op het moment zo divers, dat er voor iedereen (ook geen visliefhebbers) zeker wat lekkers op staat! En dat zal nog moeilijk kiezen worden ook.

Bediening 8,5

Bij binnenkomst heet een host de gasten een warm welkom, neemt de jas aan en wijst een mooie tafel aan. Vervolgens neemt de bediening de tafel over. Zij weten advies te geven over het menu, speciale gangen en wijnen. Laat u daarom inlichten bij de tafel, zo weet u zeker dat er een goed menu op tafel verschijnt. Daarnaast is de bediening vriendelijk, maken bij ieder een praatje en zijn op tijd met bijschenken dan wel het ophalen van de borden zonder dat het opdringerig wordt.

Laatste nieuws

Lunch a lungo… Classique 

Er valt bij The Hague Hospitality Experience Centre veel te genieten én te beleven: drie compleet verschillende restaurants, waar...

Lees ook..