2.8 C
Den Haag
vrijdag, december 8, 2023

WIJ ZIJN VAN EDE & PARTNERS DEN HAAG – Loopbaancoaching en Outplacement –

Onze edities


COLUMN Derick Maarleveld
van Ede & Partners
Loopbaancoaching & outplacement
www.vanede-denhaag.nl

Van Ede & Partners is een organisatie voor loopbaancoaching en outplacement. Wij begeleiden en adviseren gearriveerde managers en professionals én ook jongeren bij het vormgeven van hun carrière. Dit kan proactief door loopbaanbegeleiding of reactief door outplacement

De volgende stap in jouw carrière

Wanneer je een volgende stap wilt maken in jouw loopbaan of je baan op de tocht staat, kom je voor nieuwe keuzes te staan. Met een traject voor loopbaancoaching of outplacement maak je weloverwogen keuzes, op basis jouw talenten en ambities. Onder begeleiding van uw consulent ontwikkel je een plan voor uw toekomstige carrière.

Jong of al wat meer senior

Of  je nu een jonge dertiger bent of al wat verder gevorderd bent in jouw loopbaan, wij begeleiden je persoonlijk bij de volgende stappen in jouw carrière. Stappen naar een effectief, succesvol en gelukkig werkzaam leven. Het begeleidingstraject bij Van Ede & Partners bestaat uit twee fasen. Zelfinzicht en campagnevoeren leiden je naar een nieuwe bestemming. 

Zelfinzicht geeft vertrouwen

Na een intakegesprek begin je met het schrijven van een zelfanalyse, waarin je jouw arbeidsverleden, jouw biografie en jouw dromen of ambities beschrijft. Je vraagt ook feedback aan mensen uit jouw zakelijke- en privéomgeving. Deze zelfanalyse geeft je zelfinzicht en zal een bron van inspiratie zijn tijdens het vervolg van jouw begeleidingstraject. Vervolgens neem je deel aan een tweetal trainingen: visieontwikkeling en profieltraining. In de deze trainingen werk je aan het achterhalen van je persoonlijkheidskenmerken, je talenten, je drijfveren en je waarden. Op basis van je ambitie formuleer je een profiel; een beschrijving wie jij bent, wat je kunt en wat je wilt. In deze fase wordt je begeleid door een persoonlijke consulent.

Campagnevoeren naar een nieuwe bestemming

Na deze fase van zelfinzicht weet je welke bestemming je wilt bereiken. Dat kan een baan zijn als werknemer of een opdracht als ondernemer. Je volgt de campagnetraining, waarin je leert hoe je kunt netwerken. Je verkent de markt op basis van jouw thema. Een thema kan zijn de ontwikkelingen in een bepaald vakgebied of een bepaalde branche, waarop jij jezelf wilt oriënteren. Je maakt contact met allerlei mensen met wie jij jouw thema kunt onderzoeken en verdiepen. In de campagnefase bespreek je jouw vorderingen met jouw consulent. Je kunt ook deelnemen aan diverse additionele workshops.

De nieuwe bestemming, een nieuwe baan of een eigen bedrijf

Op basis  van de opgedane kennis en inzicht besluit je te gaan solliciteren naar een baan bij een organisatie die voldoet aan jouw wensen. Het komt ook voor dat je uit jouw netwerk getipt wordt op komende vacatures of dat je gevraagd wordt om te solliciteren. Op deze manier bereik je jouw nieuwe bestemming, die droombaan! Het kan ook zijn dat je na de profieltraining hebt besloten een eigen bedrijf te starten. Dan kun je de ondernemerstraining volgen, waarin je begeleid wordt bij het ontwikkelen van jouw businessplan. Na de opstartfase maak je een evaluatie van de business resultaten. Wat gaat er goed, wat valt tegen en welke aanpassingen moet je doen in jouw businessplan?

Het is waard om serieus na te denken en te praten over jouw loopbaan. Iedereen – jong en oud – wil van betekenis zijn in het leven. Leeft u om te werken of werkt u om te leven? Als je meer wilt weten over de mogelijkheden om jouw carrière vorm te geven, neem dan met ons contact op voor een vrijblijvend oriëntatiegesprek. Je kunt ook, vrijblijvend, een boek over ons werk opvragen: WIJ ZIJN VAN EDE & PARTNERS DEN HAAG – gesprekken over loopbaancoaching en outplacement.

Vorig artikel
Volgend artikel

Laatste nieuws

Lunch a lungo… Classique 

Er valt bij The Hague Hospitality Experience Centre veel te genieten én te beleven: drie compleet verschillende restaurants, waar...

Lees ook..