2.8 C
Den Haag
vrijdag, december 8, 2023

Vergaderen met inspiratie in Art Centre Delft

Onze edities

Vergaderen in een kalme, inspirerende omgeving waar je er werkelijk even tussenuit bent, hoeft niet ver weg te zijn. Aan de rand van Delft ligt tussen de drukke steden een mooi stukje groen. Hier ligt het schitterende Art Centre Delft. In dit kunst- en vergadercentrum overleg je omringd door hedendaagse kunst, in een oase van rust en groen.

Paula Kouwenhoven en Jeroen van Schie kochten  22 jaar geleden de oude, leegstaande boerderij aan de Rotterdamseweg 205. Samen transformeerden zij de verwaarloosde boerderij en het overwoekerde land eromheen tot een bijzonder gebied waar schoonheid centraal staat. Na het overlijden van Paula runt Van Schie het Art Centre Delft vandaag de dag met businesspartner Tamar Maagdenberg. Zij zorgt voor de dagelijkse gang van zaken. 

Een lange laan tussen de weilanden geeft toegang tot het terrein waar de mooie beeldentuin als eerste opvalt. Parkeren kan vrij en gemakkelijk, vlakbij de centrale galerie. De ontvangst is hartelijk.

Aan een lange tafel in de open, lichte ruimte waar de galerie aan vast ligt, praten Van Schie en Maagdenberg enthousiast over het centrum en haar ontstaansgeschiedenis. 

“Paula was het brein achter de kunst in en om  Art Centre Delft,’’ vult Van Schie aan, “en ik bouwde, voerde de ideeën uit. Ze is in mei dit jaar overleden.’’

Ideaal

Het ideaal van het stel was ruimte voor de kunst creëren. Daarbij speelde het bewust omgaan met het milieu een belangrijke rol bij de opzet van dit kunstcentrum.

Allereerst werd volop aandacht besteed aan de verbouwing van de boerderij tot een moderne galerie. Boven de galerie gaf Paula Kouwenhoven in haar eigen atelier  teken- en schilderles. Na een aantal jaren werd het Art Centre ook als vergaderruimte aangeboden  Met de opbrengst kon het kunstminnend paar hun idealen financieren. 

“De vraag om bij ons te komen vergaderen nam toe. Zo zijn de verschillende ruimtes en gebouwen op het terrein ontstaan. Het geheel heeft zich organisch ontwikkeld,’’ aldus Van Schie.

In totaal telt het landelijke complex acht ruimten. “We hebben ruimte voor groepen van zes tot tweehonderd personen,’’ zegt Maagdenberg. “The Room with a View is geschikt voor zes personen. In de zaal waar wij nu zitten, kunnen tweehonderd gasten zitten. Bij een staand evenement kunnen vijfhonderd gasten naar binnen.’’

Naast vergaderen wordt hier gefeest, gerouwd en getrouwd. “Dit is een officiële trouwlocatie,’’ zegt Van Schie lachend.

Duurzaamheid

Het kunstcentrum heeft duurzaamheid hoog in het vaandel en beschikt over de Green Key, een duurzaamheidsgarantie. “Wij waren een van de eerste in Delft die zonnepanelen gebruikten,’’ zegt Van Schie. Inmiddels liggen er negentig zonnepanelen op het dak. Jeroen heeft al twee jaar plannen klaarliggen om zelf waterstof te produceren en onafhankelijk van gas te raken. 

Op het terrein vlak naast de galerie heeft Jeroen onder andere  een tuinpaviljoen gebouwd waar ook kan worden vergaderd. Alle ruimtes zijn voorzien van onder meer een groot scherm. In de beeldentuin, heeft Jeroen een rond gebouw gecreëerd, geïnspireerd op de yurt, maar 1 waar het dak van open kan. Hier, in het Art Centre Delft, kan je werkelijk vergaderen met inspiratie!

https://www.artcentredelft.com/

Laatste nieuws

Lunch a lungo… Classique 

Er valt bij The Hague Hospitality Experience Centre veel te genieten én te beleven: drie compleet verschillende restaurants, waar...

Lees ook..