2.5 C
Den Haag
dinsdag, december 5, 2023

Sterke vrouw

Onze edities

COLUMN Raymond de Mooij
GMW advocaten
De namen van de betrokkenen zijn gefingeerd

Henri Waterval van vastgoedonderneming Muurvast BV kon er nog steeds niet bij. “Ik heb het Teun de Boer allemaal haarfijn uitgelegd. Het deel van de loods dat hij kon kopen was kleiner dan het perceel dat in het kadaster wordt vermeld. Dat was iedereen duidelijk.” 

Muurvast BV was eigenaar van een terrein aan de rand van Den Haag. Op het stuk land stonden diverse huisjes en een grote loods. In november 2017 benaderde Teun de Boer mijn cliënt. Of hij de centraal gelegen loods niet kon kopen, hij wilde er een Bed & Breakfast beginnen. Henri Waterval was akkoord gegaan. Mijn cliënt: “Een deel van de loods werd door de huurders van de huisjes als opslagruimte gebruikt. Dus Teun de Boer kon alleen het deel van de loods kopen dat vrij stond.” Er werd een meting uitgevoerd door een adviesbureau en in de koopovereenkomst werd opgenomen dat De Boer niet de hele loods, maar slechts het perceel dat was opgemeten kocht. 

Drie jaar later werd er een dagvaarding aan cliënt betekend. Teun de Boer en zijn kersverse echtgenote Ines Snerp eiste dat Muurvast BV de opslagruimten uit de loods zou verwijderen en de vrijkomende vierkante meters aan hen ter beschikking zou stellen. 

De zitting diende in oktober 2020. Een jonge, scherpe rechter behandelde de zaak. Op zijn vragen antwoordde Teun de Boer: “Ik ben een succesvol ondernemer en heb veel zaken gedaan in mijn leven. Een deal is een deal, en Muurvast BV moet die loods vrijmaken.” Toen ik tegenwierp dat in de koopovereenkomst stond dat hij slechts het opgemeten deel van de loods had gekocht, mengde zijn eega Ines Snerp zich in de strijd. “In de akte van de notaris en in het kadaster staat wat er is gekocht. Teun wilde het erbij laten zitten. Maar ik heb tegen hem gezegd: dit moet je niet over je kant laat gaan. Je wordt beduveld.” Toen kwam Henri Waterval van Muurvast BV aan het woord. In een vlammend betoog schetste hij de achtergronden van de zaak. 

“Doorslaggevend is wat mij betreft hetgeen partijen zijn overeengekomen en dat staat in de koopovereenkomst,” oordeelde de rechter. “De in het meetrapport genoemde vierkante meters zijn gekocht en meer niet. Ik zal de eis afwijzen.”

Dat achter elke succesvolle man een sterke vrouw staat (volgens sommigen: een verbaasde), bewees Ines Scherp. Stampvoetend verliet zij de zittingszaal. Teun de Boer en wij volgden op veilige afstand.

Laatste nieuws

Lunch a lungo… Classique 

Er valt bij The Hague Hospitality Experience Centre veel te genieten én te beleven: drie compleet verschillende restaurants, waar...

Lees ook..