2.5 C
Den Haag
dinsdag, december 5, 2023

Radisson Blu Palace Hotel fietst wederom recordbedrag bij elkaar tijdens Spinningmarathon

Onze edities

Op zondag 16 november heeft in het Radisson Blu Palace Hotel, Noordwijk aan Zee de nieuwe editie van de Spinningmarathon plaatsgevonden, die werd georganiseerd door de Vitality Fitness Club. De recordopbrengst was dit jaar bestemd voor de Edwin van der Sar Foundation.

Het startschot van deze editie werd gegeven door Edwin van der Sar, wethouder Gerben van Duin en General Manager van het hotel, André Aaij. Op commando van het startschot begon de digitale klok 4 uur terug te tellen, waarna de eerste deelnemers hun eerste slagen maakten op de 110 spinningfietsen in de zaal. In totaal deden er 350 deelnemers mee, die allemaal hun spieren inzetten voor dit goede doel.

Er was door de organisatie een divers programma opgesteld, zowel voor de deelnemers als voor het toegestroomde publiek. Zo stond er voor het publiek een grote rodeo-stier in de zaal, waarvoor tickets gekocht konden worden waarvan de opbrengst bij het eindbedrag werd opgeteld. Ook konden zowel mensen uit het publiek als deelnemers aan de marathon zich tegen een kleine prijs laten masseren door medewerkers van het Palace Wellness Center. Van 11.00 tot 16.00 zorgde DJ Jurgen Meijer (tussen de muziekacts door) voor toepasselijke live muziek.

De deelnemers werden begeleid door 4 ervaren instructeurs, die allemaal een individuele training op het podium gaven. Deze trainingen werden afgewisseld met verschillende vormen van entertainment. Zangeres Manon Heijkamp was de eerste die de zaal mocht vermaken met haar zangkunsten. Een half uur later kwam de eerste instructeur terug op het podium om als Gerard Joling de lachspieren van de deelnemers aan het werk te zetten. Rond 13.15 was het tijd voor de Flierefluiters, een dweilorkest uit Sassenheim, om de sportieve spinners nog een extra energyboost te geven. Die hadden immers nog even te gaan! Na de wisseling van de inmiddels 4e instructeur, mocht Manon Heijkamp de zaal nogmaals vermaken met een aantal van haar nummers. Hierna betraden alle instructeurs het podium, om het laatste uurtje samen door te gaan. Tijdens het laatste kwartier van de marathon nam Frank the Tank plaats voor het podium om zijn drumkunsten te vertonen, en samen met hem telde de hele zaal de laatste minuut af tot het einde van de marathon, waarna een luid applaus klonk.

Net als bij de voorgaande edities, vond ook dit jaar tijdens en na de marathon een loterij plaats. Gedurende de marathon werden er loten verkocht aan het publiek, en ook de opbrengst die met deze verkoop binnen werd gehaald, ging naar de Edwin van der Sar Foundation. Rond 15:15 werd de cheque met een recordopbrengst van € 13.500 uitgereikt door André Aaij en Manager van de Vitality Fitness Club, Linda Lakeman. Edwin & Annemarie van der Sar namen de cheque namens de Edwin van der Sar Foundation met trots in ontvangst.

De Edwin van der Sar Foundation realiseert beweegprojecten voor mensen met (niet aangeboren) hersenletsel. De Foundation stimuleert deze doelgroepen om in beweging te komen, zowel tijdens de revalidatie als daarna. Beweging is noodzakelijk voor herstel van hersenfuncties en creëert zelfvertrouwen en sociaal contact. Dit is het vierde jaar dat de Spinningmarathon in het Radisson Blu Palace Hotel (voorheen Palace Hotel) werd georganiseerd. In voorgaande jaren is er in totaal zo’n € 27.000,- bij elkaar gefietst voor het goede doel.

Laatste nieuws

Lunch a lungo… Classique 

Er valt bij The Hague Hospitality Experience Centre veel te genieten én te beleven: drie compleet verschillende restaurants, waar...

Lees ook..