7.2 C
Den Haag
zaterdag, december 9, 2023

Nieuw in Den Haag: La Gro Advocaten

Onze edities

Jong, dynamisch, ambitieus

Den Haag is een nieuw advocatenkantoor rijker: La Gro Advocaten. Pieter van Deurzen (39), Angela Mekes (32) en Mathijs Arts (32) hebben zich 1 januari gevestigd in het World Trade Center The Hague. De energieke en ambitieuze advocaten nemen hun specialismen in arbeids-, ondernemings- en vastgoedrecht mee.

De lift snelt naar de negende etage in Toren C van het WTC aan de Beatrixlaan in Den Haag. Jonge, dynamische en ambitieuze advocaten werken vanuit dit kantoor een op een met hun cliënten. Drie vaste krachten en een flexplek telt het kantoor momenteel en de bedoeling is dat er de komende tijd wordt uitgebreid. 

Pieter van Deurzen, vestigingsmanager, Angela Mekes en Mathijs Arts nemen de tijd voor een gesprek aan de vergadertafel. Korte lijnen is het devies bij La Gro Advocaten, leggen zij uit. Een no nonsens aanpak de kern. “Wij richten ons uitsluitend op ondernemers en overheden. Iedereen uit die wereld in het Groene Hart kent ons,’’ zegt Van Deurzen. “We hebben ook al een basis in Den Haag.’’ Verschillende Haagse bedrijven hebben de weg naar La Gro in de afgelopen jaren al ontdekt. Ook reisorganisaties en media laten zich ontzorgen door het kantoor, blijkt uit het gesprek. La Gro Advocaten kent zijn oorsprong in het Groene Hart. Al jaren heeft het advocatenkantoor vestigingen in Gouda, Alphen aan den Rijn en Woerden waar zij een ijzersterke reputatie geniet.

Uitbreiden

Het is de bedoeling dat de Haagse vestiging wordt uitgebreid. Het kan nu: “De economie trekt aan,’’ verklaart Van Deurzen.

“Momenteel krijgen we veel vragen over concurrentiebedingen,’’ voegt Mekes toe. De advocate is gespecialiseerd in arbeidsrecht. “Omdat de economie aantrekt, wordt arbeid schaarser. Werknemers wisselen weer sneller van werkgever. Daardoor neemt het belang van het concurrentiebeding toe.’’ Mekes zet haar specialisme arbeidsrecht daarvoor in. De expertise van Arts ligt bij het ondernemingsrecht. Vanuit zijn specialisatie ziet hij het aantal fusieovernames gestaag toenemen. Om de samenwerking tussen aandeelhouders soepel te laten verlopen, spreekt hij van tevoren zoveel mogelijk scenario’s door.

En dat is slim. Iedereen stapt natuurlijk vol goede moed in een nieuw samenwerkingsverband, maar staan alle neuzen werkelijk dezelfde kant op? Welke gedachten leven bij wie en wat zijn de mogelijke gevolgen daarvan? Voldoe je als nieuw bedrijf nog aan alle wettelijke eisen van deze tijd? Arts neemt graag tot in detail alle wensen van de ondernemers door. “Tegelijkertijd bespreken wij de oplossingen voor de problemen die wij aan de voorkant signaleren.’’

Geschillen

La Gro Advocaten helpt ondernemers uiteraard ook bij geschillen, zegt Mekes. “Wanneer geschillen spelen over bijvoorbeeld opleverdata van vastgoed, of over kwaliteitseisen, bieden wij juridische hulp. En vanuit deze vestiging zitten we dan ook nog eens ideaal: het WTC ligt op steenworp afstand van de rechtbank.’’

De Haagse vestiging van La Gro Advocaten kan te allen tijde leunen op de specialisten van de andere vestigingen, zegt Van Deurzen. “Wat dat betreft vormen wij een geheel.’’ Op die manier kunnen de advocaten op alle juridische ondernemersvragen een gedegen antwoord geven.

www.lagrolaw.nl

Laatste nieuws

Lunch a lungo… Classique 

Er valt bij The Hague Hospitality Experience Centre veel te genieten én te beleven: drie compleet verschillende restaurants, waar...

Lees ook..