2 C
Den Haag
vrijdag, december 8, 2023

Nibbles Food & Drinks

Onze edities

Knap lastig om je te onderscheiden in de veelvoud van Haagse horecazaken die het levenslicht zien. In de Archipelbuurt opende kortgeleden Nibbles haar deuren met een verfrissend en verrassend concept.

Locatie: 7,5

Goed bereikbaar met het openbaarvervoer en in de Bankastraat of in een van de omliggende straatjes is altijd wel een plekje voor de auto te vinden. Ook is Nibbles (maar daarover zo direct meer) een goed excuus om een wandeling over de Denneweg door te trekken naar de Archipelbuurt, of om er na een boswandeling in de aangrenzende Scheveningse Bosjes een kopje koffie te drinken.

Interieur: 8

Klassieke muziek komt ons tegemoet als we Nibbles binnenwandelen. Aan de mooie bakstenen wand hangt een uit de kluiten gewassen krijtbord waarop de kaart te lezen is. Aan de overzijde is de dagkaart te lezen, die op een originele manier dagelijks kan worden ververst. Op het terras zitten al  Hagenaars in het middagzonnetje te genieten, binnen is het lekker koel. De lekkernijen komen uit de open keuken die prima in het kleine maar fijne etablissement past, net als de toiletten achterin de zaak. Dat hier twee maanden geleden nog een shoarmazaak was gevestigd zal niemand kunnen bevroeden…

Menu: 8,5

Uiteraard kunnen wij de flammkuchen als specialiteit niet overslaan en wij bestellen dan ook de vegetarische variant met spinazie, feta en honing mosterd dressing. De disgenoot gaat voor de dagspecialiteit: een broodje Surf & Turf, voor de stevige trek. Laten we het maar meteen bekennen: de bordjes gaan leeg retour naar de open keuken waar zo nu en dan een heerlijke geur uit komt dwarrelen, want dat is waar alle gerechten dagelijks vers worden gemaakt. Dus ook de tonijnsalade en de gehaktbal op de zelf gebakken Surf & Turf sandwich. De sandwich wordt geserveerd met een heerlijke truffelmayonaise en vult inderdaad goed, al is het ook niet té dik belegd. Ook de flammkuchen vult maar is niet zwaar op de maag, niet voor niets de specialiteit van het huis; echt een aanrader. Dat het eten niet al te zwaar valt is een goed excuus om een toetje en een kopje koffie te bestellen! Dus komt er nog een appeltaart met slagroom en een stuk amandelcake op tafel. De appeltaart en de slagroom zijn prima. De amandelcake had wel een tikje dunner gemogen. Wij weten het: mensen willen graag een flink plak, dus daar zal de eigenaar begrijpelijker wijs wel op inspelen.

Bediening: 8

Het is altijd een verademing om personeel te spreken waarvan je merkt dat zij affiniteit en kennis van de producten hebben die in de desbetreffende winkel verkocht worden. Dat is in de retail net zo belangrijk als in de horeca en bij Nibbles spreken wij een goedlachse dame die ons met flair uitlegt wat de specialiteiten zijn (flammkuchen dus) en wat voor ingrediënten er in de gerechten worden verwerkt. Al met al mag u bij een bezoekje aan de Archipelbuurt Nibbles absoluut niet overslaan. Wat een aanwinst voor de buurt deze plek, klein maar fijn met een heerlijke kaart. Bel voor een zakelijke lunch even van te voren, want u zou tijdens de lunchtijd zomaar eens geen plekje kunnen vinden, zeker nu iedereen terug is van vakantie!

Laatste nieuws

Lunch a lungo… Classique 

Er valt bij The Hague Hospitality Experience Centre veel te genieten én te beleven: drie compleet verschillende restaurants, waar...

Lees ook..