3.3 C
Den Haag
maandag, december 4, 2023

MKB Den Haag : Tweede deel van het jaar

Onze edities

Gert van der Houwen

Voorzitter MKB Den Haag

Noch nagenietend van onze Beachborrel op de Pier gaat de blik al rap naar het tweede deel van het jaar. De Beachborrel was een groot succes en veel ondernemers hebben genoten van de locatie en het ondernemerschap dat hier ten toon gespreid wordt!

Tweede deel van het jaar schrijf ik wel, maar eigenlijk is er geen tweede deel; door de late schoolvakantie is er maar een klein tweede deel van 2015. Langzaam aan gaat het weer wat beter met de economie en hebben onze leden iets meer lucht en mede hierdoor verschuift de aandacht ook weer naar andere zaken rondom het ondernemerschap dan alleen omzet maken.

Banken

Stoorzenders blijven de banken met hun onvoorspelbare gedrag naar hun klanten. Als MKB voorzitter heb ik vaak gedacht dat er toch ook wel enige nuance zou moeten liggen in de verhalen van ondernemers, maar sinds kort heb ik die mening bij kunnen stellen. Het leek mij nuttig om eens kennis te maken met onze accountmanager bij de bank. Gewoon elkaar kennen kan nuttig zijn als je elkaar nodig zou hebben. Gelukkig heb ik de bank niet nodig, want het call center gaf aan dat een kennismaking niet mogelijk was en dat als ik deze (absurde) wens had, ik dan maar naar een andere bank over zou moeten stappen. Terwijl ik deze boodschap nog aan het verteren was, kreeg ik een e-mail met de vraag of ik de recente dienstverlening zou willen evalueren in het kader van de klantvriendelijkheid van de bank. U kunt zich voorstellen hoe deze evaluatie eruit zag. Als reactie kreeg ik weer e-mail,  nu met de vraag of zij, gezien mijn duidelijke ontevredenheid,  contact met mij mochten opnemen. Tot op heden is het stil gebleven ……………..

Discriminatie

Een andere zaak waar ik mij mee bezig houd, is discriminatie door werkgevers in sollicatieprocedures. Recent onderzoek van het SCP heeft uitgewezen dat wij ons als ondernemers in Den Haag daar bovengemiddeld schuldig aan maken. Na de eerste reflex, vast deugt dit onderzoek qua methodiek niet, ben ik nu in de stand gekomen om dit onderwerp met veel ondernemers te bespreken en verder te onderzoeken. Dit is een onderwerp waarbij we vooral niet de nuance uit het oog moeten verliezen, maar ook naar duidelijke werkelijkheden moeten kijken. Volgens mij is dit een complex onderwerp waarbij allerlei invloeden een rol spelen: onbekend maakt onbemind, solliciteren gaat nu vooral via (eigen) netwerken en dan kom je snel bij gelijkgestemden terecht, misschien worden niet alle beslissingen bewust en doordacht genomen etc. Kortom een moeilijk en gevoelig onderwerp waarbij het goed is dat wij als werkgevers ook blijven nadenken over onze rol. Mocht u ideeën en/of gedachten hebben over dit onderwerp, stuur die dan naar info@mkbdenhaag.nl. Ik verneem graag wat uw ervaring en mening is.

Laatste nieuws

Lunch a lungo… Classique 

Er valt bij The Hague Hospitality Experience Centre veel te genieten én te beleven: drie compleet verschillende restaurants, waar...

Lees ook..