2.5 C
Den Haag
dinsdag, december 5, 2023

‘Mijn werk VOELT NOOIT ALS WERKEN’

Onze edities

Avenir Vastgoed is sinds januari 2019 gevestigd in een authentiek pand op de hoek van de Anna Paulownastraat en de Laan van Meerdervoort. Roos Ouderdorp, eigenaar van Avenir, kocht dit kantoor aan in juli 2018 en na een grondige en smaakvolle verbouwing konden Roos en haar team er aan de slag. Hun werkwijze is zorgvuldig en betrokken, ook en misschien wel júist nu in deze overspannen huizenmarkt.

FOTOGRAFIE: PASCALE VAN REIJN

Roos Ouderdorp is in oktober 2014 gestart met Avenir (Frans voor ‘toekomst’). Daarvoor was ze vijf jaar co-owner van een succesvol makelaarskantoor, maar Ouderdorp wilde haar visie op een eigen manier vormgeven en begon opnieuw. Ze selecteerde haar team van acht medewerkers zeer zorgvuldig. De eerdergenoemde betrokkenheid geldt niet alleen de klanten, maar ook elkaar. ‘En dat maakt het werk gewoon heel leuk. Sterker nog: ik heb nooit het idee dat ik aan het werk ben’, lacht Roos.

‘De allerbeste service vind ik heel belangrijk in onze branche. Wij houden ervan om veel service te verlenen. De klant staat voorop en een behoorlijke dosis inlevingsvermogen hoort bij Avenir gewoon bij het werk. Iedereen weet dat de huizenmarkt overspannen is op dit moment. Maar dat staat beslist geen zorgvuldigheid in de weg. Een grondig onderzoek hoort bij elke opdracht. En dan gaan we aan de slag, nadrukkelijk sámen met de klant.’   

Avenir Vastgoed verleent diensten op het gebied van huurzaken, aankoop, verkoop en taxaties van woningen voor particulieren en bedient daarbij groot Haaglanden. Ouderdorp breidde de activiteiten van Avenir uit: sinds enige tijd is ze bedrijfsmakelaar en voert ze ook bedrijfsmatige taxaties uit. De groei en het succes van Avenir zit ‘m in de enorme energie en visie van Roos, gecombineerd met professionaliteit en dertien jaar ervaring in de makelaardij. 

‘Starters kunnen op dit moment nauwelijks meer iets kopen in deze stagnerende markt. Met een startsalaris is het niet eenvoudig om voldoende hypotheek te krijgen. In deze tijd moet je als huizenbezitter flink aflossen, wat lastig is. Daarbij kun je sinds 2018 slechts een hypotheek krijgen over 100% van de waarde van de woning en moeten de nieuwe huizenbezitters de kosten voor de notaris en verbouwing met eigen geld financieren. Bij elkaar maakt dit het de starters op de markt bijna onmogelijk. Dat vind ik een rotsituatie.’ 

Jonge huizenkopers hoeven sinds vorige maand onder bepaalde voorwaarden geen overdrachtsbelasting meer te betalen tegenover beleggers die 8% moeten voldoen. Dit is bedoeld om investeerders te ontmoedigen. Ik denk dat er betere manieren zijn om te begrenzen. Misschien ten overvloede, maar het doel van begrenzen van beleggers is dat er meer ruimte wordt gegeven aan particulieren en dan met name starters. De werkelijkheid is helaas weerbarstiger. Ga als overheid in gesprek met investeerders, beleggers en projectontwikkelaars. Je hebt ze ook nodig om nieuwe woningen te realiseren (koop- en huurwoningen) door (her)ontwikkeling.  

Zo is Avenir betrokken bij een duurzame ontwikkeling van een deel van het voormalige Dekkersduin aan de Campanulastraat. De investeerder maakt het mogelijk dat hier 34 appartementen worden gerealiseerd met gemeenschappelijke ruimtes. ‘Het is nuttig en inspirerend om hier vanaf het begin bij betrokken te zijn.  Tenslotte kennen wij de wensen en eisen van huurders en kopers van nu als de beste.’ Eindigt Roos Ouderdorp. 

www.avenirvastgoed.com

Laatste nieuws

Lunch a lungo… Classique 

Er valt bij The Hague Hospitality Experience Centre veel te genieten én te beleven: drie compleet verschillende restaurants, waar...

Lees ook..