2 C
Den Haag
vrijdag, december 8, 2023

Max Health Club neemt Westvliet over

Onze edities

Max Health Club heeft per 1 september Westvliet Family Sports & Health overgenomen. Na de overname staat nu een miljoenenverbouwig op het programma die volgend jaar moet zijn afgerond. ‘Dit wordt de grootste fitness healthclub in de regio.’

De Scheveningse sport- en fitnessclub Max Health Club aan de Klatteweg heeft er een grote, nieuwe vestiging bij. Aan de Westvlietweg 55 in Den Haag is de voormalige Westvliet Family Sports & Health nu ook een Max Health Club. Dit wordt de grootste fitnessclub van de hele regio Haaglanden, stellen de eigenaren Jacco Helmink en Niels Renes. Met de nieuwe aanwinst biedt Max Health Club die sinds 2006 een uitgebreid sportprogramma aanbiedt, een nog groter pakket aan sport- en welnessmogelijkheden aan.

De club van 6000 vierkante meter aan de Westvlietweg biedt ruimte voor fitness en personal training, maar ook voor aerobics, cycling, judo en squash. Over een jaar worden ook zwemlessen voor kinderen aangeboden in het nog te bouwen zwembad. Daarnaast komt er ruimte voor yoga en wordt er een sauna gebouwd.  

Momenteel kunnen leden er met uitzondering van zwemmen, alle sportieve activiteiten beoefenen. “Wij beschikken over negen squashbanen,’’ zegt Helmink met een lach tijdens de rondleiding door de sportaccommodatie. 

Squashcoach Yasser Fayez draait hier al jaren zijn squashacademy en dat blijft zo. Leden kunnen via zijn squashtraining laddercompetitie of zelfs landelijke competitie spelen. De bevlogen Fayez geeft deze middag les. Ook oud-topsquasher Laurens Jan Anjema heeft zijn squashacademy gevestigd aan de Vliet. Hij traint onder andere de nummer 2 van de squashwereld. “Wij hebben alle personeel overgenomen,’’ zegt Helmink. Het gaat om een team van ongeveer zestig personeelsleden.

Aanloop

De aanloop naar de overname heeft drie jaar geduurd. “Voor corona kwamen we op het idee dat wij wel wat aan Westvliet konden doen. Niels squashte hier. Hij zei dat hij verbetermogelijkheden zag.’’ Helmink was enthousiast en nam contact op met de eigenaar,  waarop  het balletje is gaan rollen. Vertragende factor bij het rond krijgen van de zaken, was de corona-uitbraak in maart 2020. “Maar in september 2020 zijn wij er vol gas tegenaan gegaan.’’

Afgesproken werd dat het complex wordt gesplitst. Max Health Club aan de Westvlietweg loopt in een U-vorm om een toekomstige kinderoppasgelegenheid heen, leggen Helmink en Renes uit tijdens de rondgang door het complex. 

Het splitsen van het pand heeft ook vanwege alle juridische aspecten en formaliteiten veel tijd gekost. Zo waren zowel de gemeente Den Haag als de gemeente Voorburg-Leidschendam betrokken bij de locatie. Dat betekent dat twee gemeenten zich moesten buigen over de verschillende vergunningaanvragen. “En de financieringsaanvraag bij de bank was complex,’’ zegt Helmink. Maar twee jaar nadat de aanloop naar de overname inclusief splitsing was ingezet, zijn alle vergunningen verstrekt, is de benodigde financiering rond en konden Helmink en Renes zeggen dat zij een tweede Max Health Club leven hebben ingeblazen. 

Tennis hotspot

Het pand uit 1978 was in de jaren ’80 de hotspot voor de tenniswereld. “Alle grote namen uit die tijd hebben hier getennist. Het was the place to be voor tennis. In het dak zit nog een uitschuifbare tv-toren. De NOS maakte daar opnamen.’’ 

Bij binnenkomst ligt aan de linkerhand de grote tennishal. Deze hal wordt straks door een muur gesplitst in twee delen, leggen de eigenaren uit. Het eerste deel wordt Max Health Club. Het tweede afgescheiden deel, behoort een andere eigenaar toe. Die maakt er een kinderoppasgelegenheid. Een derde ruimte ligt aan de andere kant van het kinderoppascentrum. Nu kunnen de leden hier al fitnessen.

Aan de andere kant van de gang liggen de squashbanen en boven bevindt zich de judozaal. Al met al heel wat vierkante meters en drie keer zo groot dan Max Health Club aan de Klatteweg. “Die telt 2100 vierkante meter,’’ aldus Helmink.

Verbouwing

Na de verbouwing van zo’n 3 miljoen euro, ziet alles er volgend jaar heel anders uit. “De fitnessruimte in hal 3, wordt verplaatst naar de begane grond in eerste hal. Daar komt het zwembad, van 25 meter lang.’’

In de hoge tennishal wordt een verdieping gemaakt voor de kleedkamers. “En hier, verderop, komt de wellness, met een sauna,’’ wijzen Helmink en Renes. Zij vervolgen: “Boven de sauna komt dan de yoga-studio.’’

De aerobic-ruimte met daarboven de cardiozaal krijgen een plek achter de wellness. Het pand wordt naar buiten toe uitgebreid met een terras. Al met al een grondige verbouwing van het complex.

Leden

De clubleden komen uit de omgeving: Den Haag, Voorburg-Leidschedam, maar vanwege alle mogelijkheden komen er ook sporters uit Zoetermeer. De leden kunnen vanaf de volgende zomer ook genieten van een compleet vernieuwde horeca. Nieuw worden de lunch- en dinerkaart in de horeca. Ook is het mogelijk in Max Health Club aan de Westvlietweg een biertje te drinken en een bitterballetje te nuttigen.   

Wanneer de transformatie compleet is, zal de sfeer net zo warm zijn als die in Max Healt Club aan de Klatteweg. “Het is wel een groot complex, maar het wordt een familieclub. Wij gaan hier met het team dat de leden persoonlijk kent, de sfeer van Max Health Club brengen. Een plek waar je je thuis voelt, een extended living room,’’ aldus Helmink.

Met de club aan de Westvlietweg bouwen Helmink en Renes hun droom van weleer uit. “Onze droom was een luxe fitnessclub in Den Haag neerzetten. Maar na de verbouwing aan de Klatteweg was de cirkel voor ons rond,’’ zeggen de eigenaren. ‘Wat nu?’ was de vraag die zich aan hen opdrong. Het antwoord bevindt zich aan de Westvlietweg 55. “Hier gaan wij de mooiste club in dit gebied neerzetten,’’ aldus Jacco Helmink en Niels Renes.

https://www.maxhealthclub.nl/

Laatste nieuws

Lunch a lungo… Classique 

Er valt bij The Hague Hospitality Experience Centre veel te genieten én te beleven: drie compleet verschillende restaurants, waar...

Lees ook..