3.3 C
Den Haag
maandag, december 4, 2023

Makelaars bundelen krachten in RBM Real Estate

Onze edities

Een nieuw kantoor met 50 jaar ervaring

RBM Real Estate is de jongste speler op de vastgoedmarkt voor kantorenverhuur en beleggingen in de regio Haaglanden en Leiden. Roel Lamb, Bas Thijssen en Marcel Leeflang hebben hun krachten gebundeld en zijn sinds september actief vanaf de vijfde verdieping in kantoorgebouw SQM Offices aan het Stationsplein 6 in Voorburg. “We hebben het sindsdien alleen maar druk.’’

RBM staat voor Roel, Bas en Marcel, maar ook voor Resultaatgericht, Betrokkenheid en Marktkennis. Dat zeggen Lamb en Thijssen in hun spiksplinternieuwe kantoor middenin het gebied waarin zij opereren. Leeflang belt in om deel te nemen aan het gesprek over RBM Real Estate. Hoewel het kantoor een nieuwkomer is op de vastgoedmarkt in hun werkgebied, kan het leunen op bij elkaar opgeteld meer dan vijftig jaar ervaring op de nationale en internationale vastgoedmarkt: Lamb en Thijssen hebben ieder twintig jaar ervaring in het vak en Leeflang beweegt zich dertien jaar in de vastgoedwereld. Nu bestrijken zij samen de regio Haaglanden en Leiden. 

Het idee om die krachten te bundelen, ontstond in september vorig jaar. Om die uit te voeren, wachtten de drie op beweging in de markt. Toen die kwam, hebben ze de stap gezet. 

Vrijheid en uitdaging

De makelaars waren op zoek naar vrijheid en een nieuwe uitdaging in hun werk. “Bij een groot kantoor werk je volgens de bestaande visie en richtlijnen. Wij zagen een kans om met ons drieën samen te werken en op basis van onze eigen visie te ondernemen’’ zegt Leeflang.

Het drietal kent elkaar al lang. “Wij zijn heel verschillend en zijn daarom complementair aan elkaar. We brengen alle drie ons eigen netwerk mee, want hoewel we in dezelfde regio actief waren, hebben we allemaal andere contacten,’’ zegt Lamb.

RBM Real Estate wil een boutique kantoor blijven, zegt Thijssen. “Wij willen geen fabriek worden, omdat wij betrokkenheid hoog in het vaandel hebben staan. Hoe groter je wordt, hoe logger. Dat willen wij juist niet. We willen klein en exclusief zijn waardoor we persoonlijk met de klant werken.’’

RBM stelt het belang van de klant centraal. Cliché? Lamb verheldert dat waar een snelle deal voor de makelaar mogelijk is, het voor de klant belangrijk kan zijn nog even af te wachten en later tot actie over te gaan. Wanneer de makelaars van RBM Real Estate zo’n situatie zien, zullen zij hoe dan ook adviseren in het belang van de klant, legt hij uit. 

Daarbij brengen de makelaars hun klanten op ideeën door hen anders te laten nadenken over een vraagstuk. “Een stichting had bijvoorbeeld twee lege ruimten en wilden die graag onderverhuurd hebben. Bewandel je de kortste weg, dan zeg je: dat doen we. Maar we hebben de vraag gesteld hoe ze hun eigen ruimte anders kunnen gebruiken. Daarover hebben ze samen met één van onze partners hun exacte ruimtebehoefte nader in kaart gebracht.  Uiteindelijk hielden ze nog meer ruimte over die vervolgens verhuurd kon worden en hen dus een grotere besparing opleverde. Zo’n traject duurt wat langer, maar levert de klant meer op,’’ aldus Lamb. 

Zorgvuldigheid

RBM Real Estate is deskundig in huur- en verhuur van kantoorruimtes en werkt samen met partners die zijn gespecialiseerd in bijvoorbeeld taxaties en projectmanagement. Zo zijn zij flexibel in de service en kunnen zij de beste matches maken tussen klant en opdracht nemer. Iedere klant werkt tijdens het gehele traject samen met een van de makelaars, ook wanneer een partner in beeld komt. “Wij blijven altijd betrokken.’’ 

Laatste nieuws

Lunch a lungo… Classique 

Er valt bij The Hague Hospitality Experience Centre veel te genieten én te beleven: drie compleet verschillende restaurants, waar...

Lees ook..