2 C
Den Haag
vrijdag, december 8, 2023

Lunch à presto: Walter Benedict

Onze edities

De immer bruisende Denneweg heeft er een nieuwe plek bij voor ontbijt, lunch en diner; een bistro met een duidelijke Franse insteek op nummer soixante-neuf.

Locatie: 7

Het is natuurlijk lekker puzzelen in de buurt met parkeren, zullen alle Hagenaars weten die wel eens op de Denneweg vertoeven. Een extra goede reden om op de fiets te stappen of met slecht weer van het openbaar vervoer gebruik te maken natuurlijk. En eventueel kunt u uw bolide wel gewoon bij de parkeergarage onder het Malieveld kwijt, op nog geen tien minuten lopen.

Interieur: 7,5

De grote leestafel met prima leesvoer (onder meer Volkskrant en Financieel Dagblad) nodigt zeker uit om met een drankje het laatste nieuws door te nemen. Verder genoeg kleine tafeltjes met houten stoelen onder een strak wit en hoog plafond. Hierdoor sterven de stemmen weg in de lucht en kan men makkelijk een gesprek voeren aan tafel, ook als het iets drukker is. De muziek staat trouwens ook precies hard genoeg en dat is in Nederland zeker een extra compliment waard!

Menu: 7,5

Nu wij ook hier ‘brood van Menno’ op de kaart zien staan worden wij wel heel erg nieuwsgierig naar deze bakker, maar dat is voor een andere keer. Wij bestellen voor deze korte lunch een Ceasar salad, een petit dejeuner en een boterham met oude kaas. De kaart voor na 17:00 uur maakt trouwens ook nieuwsgierig: steak frites, moules frites: als de keuken net zo goed is als in Frankrijk kun je hier, zeker qua kaart, een culinair vleugje La France opsnuiven. En als we naar de lunch gerechten kijken én proeven dan zit het bij Walter Benedict in de keuken wel snor. De salade is lekker fris met een knapperig stukje bacon, goed gekookte eieren, kip en Parmezaan. Een beetje lauw zoals dat hoort; teken dat alles vers bereid is. Petit dejeuner is Frans voor ontbijt en de gehele dag te bestellen. Krakend vers croissantje, lekker bakje boter en jam en een verse jus erbij, af te maken met een kopje koffie naar keuze. Erg fijn tussendoortje is dit en het valt te prijzen dat je het de gehele dag (ook als je eens met kinderen langskomt) kunt bestellen. De boterham van Menno is weliswaar wit maar zoals te verwachten goed met een eerlijk stuk kaas erop. De carrot cake proeven we ook even: die wordt geleverd door de Rotterdamse firma Koekela, is niet te zwaar en goed van smaak.

Bediening: 7

De dames in de bediening vragen bij binnenkomst meteen wat je wilt drinken en als je aangeeft dat je nog even op een tafelgast wacht, dan laten ze je ook heerlijk met rust. Grappig genoeg vond de tafelgast, toen ze gearriveerd was, dat de bediening iets te lang op zich liet wachten, nou ja… De medewerkers in de keuken weten duidelijk waar ze mee bezig zijn en de bediening weet wat er in de gerechten zit en waar het vandaan komt als het niet huisgemaakt is. Daarnaast zijn ze vriendelijk en gastvrij, al met al een extra reden om eens bij Walter Benedict aan te schuiven!

Laatste nieuws

Lunch a lungo… Classique 

Er valt bij The Hague Hospitality Experience Centre veel te genieten én te beleven: drie compleet verschillende restaurants, waar...

Lees ook..