2 C
Den Haag
vrijdag, december 8, 2023

Lunch á presto… Snackbar de Maan

Onze edities

Een nummer met daarin veel  aandacht voor De Binckhorst is natuurlijk niet compleet zonder een lunch verslag vanuit Snackbar De Maan. Iedere Hagenaar zou ten minste één keer in zijn leven de specialiteit van het huis moeten proeven: de De Maan burger.

Bediening: 8

Samen met vrouw Marjan bestiert Rob van Brecht alweer vier jaar De Maan. De kans dat je als klant door één van hen wordt geholpen is dan ook zeer aanzienlijk. Goed geïnformeerd over hun eigen assortiment en altijd bereid om mee te denken als je geen geen keuze kunt maken, met de bediening zit het dus zeker goed.

Interieur: 7

Sinds de verbouwing twee jaar geleden, is de indeling en het interieur van De Maan helemaal up to date. Flink wat zitruimte binnen, met een ruime zithoek als favoriete plek voor vaste bezoekers. Buiten is ook een mooie plek ingericht met wat tafeltjes en stoelen, zodat u onder het genot van een broodje of frietje eens rustig achterover kunt leunen om de over de maanweg sjezende forenzen gade te slaan. En over interieur gesproken: bij ieder bezoek lijkt er wel een mannetje met een krant op de plek het meest dicht bij de counter te zitten. En al zijn het verschillende mannetjes, één ding hebben zij gemeen: het leveren van gortdroog commentaar op de gesprekken die klanten met de uitbaters voeren.

Menu: 7

Wij gaan voor de gehaktbal, een portie saté en het broodje Sweet Chili Chicken. De bal is van rundvlees en vers gemaakt en dat proef je zeker. Ook de ciabatta met zoete kip is kakelvers en knapperig, werkelijk erg lekker. Maar daarvoor – we krijgen ook nog wat heerlijke friet zodat we de overgebleven mayonaise van de bal gehakt ergens kwijt kunnen – zijn wij eigenlijk niet naar De Maan gekomen! De zoon van Rob en Mirjam, Jeroen van Brecht, is namelijk chef kok in het nabijgelegen Hotel en Spa Savarin. Hij ontwikkelde voor zijn ouders een hamburger die werkelijk niet te versmaden is: een op een focaccia broodje geserveerde hamburger met precies genoeg saus, groenten en een plakje kaas. Een specialiteit die iedere Hagenaar zeker eens geproefd moet hebben! Voor de drie satéstokjes is men niet zuinig geweest op het vlees, een flinke portie. Wellicht niet voor de Indische fijnproever dus maar wél heerlijk mals en met een goede pindasaus. Op het moment dat wij aanschoven werd ook verse macaroni geserveerd en in de winter kun je bij De Maan ook terecht voor een goede kop huisgemaakte erwtensoep en stamppot.

Bereikbaarheid: 8

Ingeklemd tussen Rijswijk en Den Haag is De Maan goed te bereiken met zowel auto als fiets. Tijdelijke parkeerplekken genoeg voor de deur om even de tanden te zetten in een patatje of lekker broodje. Als u in De Binckhorst werkt, dan bent u een mazzelaar met zo’n plek in de buurt. En als u niet in de buurt woont of werkt loont het zeker om eens, al was het maar exclusief voor de hamburger, om te rijden.

Laatste nieuws

Lunch a lungo… Classique 

Er valt bij The Hague Hospitality Experience Centre veel te genieten én te beleven: drie compleet verschillende restaurants, waar...

Lees ook..