2.5 C
Den Haag
dinsdag, december 5, 2023

Lunch a presto… Simon de Vogel

Onze edities

De gezellige Frederik Hendriklaan kent dito horecagelegenheden waar je uittsekend terecht kunt voor een lunch. Ook die ene traiteur is er gevestigd: Simon de Vogel, een begrip in Den Haag en ideaal voor een snelle lunch.

Locatie: 7

De traiteur ligt enigszins aan de ‘buitenkant’ van de Frederik Hendriklaan, niet ver van het Mauritsplein. Betaald parkeren kan altijd in de buurt van de traiteur. Handig als je even snel een broodje wilt ophalen.

Interieur: 6,5

De nieuwe eigenaar Sander Geenen is zich bewust van het behoorlijk gedateerde interieur. Hij heeft het voornemen de zaak te moderniseren. Die verbouwing wil hij laten samenvallen met de periode waarin de Frederik Hendriklaan wordt opgeknapt. Zijn intentie is de zaak wel een klassieke look te geven. Hopelijk laat hij de foto van de oprichter in de zaak staan. Hij staat nu tussen twee flessen rood in.

Twee statafels die lekker dichtbij het grote wijnrek staan – mijn oog wordt getrokken door een Italiaanse Ornellaia en ook door een Spätburgunder – bieden gelegenheid voor een snelle lunch.

Menu: 8

Bij binnenkomst viel de truffelkaas mij als eerste op, want ik ben een liefhebber van truffel. Mijn hart licht op als ik ontdek dat deze delicatesse als een rode draad door de heerlijkheden loopt. Zo is er truffelpecorino, truffelbrie, truffelsalami, truffelham, truffeltapenade. Nu gaat het om de zomertruffel. Binnenkort verwerken de bereiders bij Simon de Vogel de herfsttruffel weer in de producten. “Dat doen we allemaal zelf,’’ vertelt Geenen.   

Als de indruk is gewekt dat Simon de Vogel louter truffel is, is die onjuist. Verschillende soorten kazen, tapenades, salades, verse soorten vleesbeleg liggen in de vitrines te wachten om op de broodjes te worden gelegd.

De lunchkaart laat luxe en warme broodjes zien. Denk aan warme broodjes beenham, porchetta en pikante balletjes. Maaltijdgerechten zoals paella, een gegrild kippetje of ‘boerenbami’ zijn er natuurlijk ook. In dit seizoen heeft de traiteur ook pompoensoep, als een van de zelfgemaakte soepen.

De buurt weet dat je voor een lunch a presto prima naar de traiteur toe kan. De zaak loopt rond een uur in hoog tempo vol. Toevallig bevindt ook Sophie de Vogel, de dochter van de oprichter, zich ook onder de klanten. Met in haar kielzog vriend Basjan Proper. Sophie heeft een vaste bestelling: ‘Het broodje Simon’. “Dat is mijn lievelingsbroodje,’’ zegt ze stralend. Basjan bestelt een broodje Ferrari. Basjan bestelt een broodje Ferrari. “Een beetje pittig, maar de tomaat en rucola maken het weer fris. Ook zit er rode pesto op, lekker,’’ becommentarieert hij.

Ik neem het advies voor het broodje Simon ter harte. Mijn desembroodje wordt belegd met dungesneden entrecote waar, o zaligheid, truffelmayonaise overheen gaat. Niet teveel, want dan zou ik de entrecote niet meer proeven. Gedroogde, altijd wat fruitige zontomaatjes en de rucola met een nootachtige smaak, passen prima in het geheel. Ik drink er een sapje van appel en peer bij. Daarna proef ik de truffelravioli die met oesterzwammen, bospaddenstoelen, cantharel, champignons een overheerlijk gerecht vormt, passend bij de tijd van het jaar. Een beetje Parmezaanse kaas eroverheen geeft het gerecht een fijne finishing touch.   

www.simondevogel.nl

Laatste nieuws

Lunch a lungo… Classique 

Er valt bij The Hague Hospitality Experience Centre veel te genieten én te beleven: drie compleet verschillende restaurants, waar...

Lees ook..