-0.5 C
Den Haag
vrijdag, december 1, 2023

Lunch á presto… Pistache

Onze edities

Het speuren naar lunch gelegenheden in de regio is een van de leukste ‘werkzaamheden’ bij de redactie van Business Haaglanden. Onvoorstelbaar dat er altijd weer een mooie plek is die haar deuren opent of waar wij nog niet zijn langs geweest. Bij Pistache aan de Noordwal, hoek Prinsestraat lieten wij ons dit keer verrassen…

Bediening 7,5

Service met een glimlach en met een prettige ‘doe maar lekker normaal’ flair, zo kun je de bediening bij Pistache het beste samenvatten. De kennis van de gerechten en (vele) verse drankjes die worden uitgeserveerd is uiteraard aanwezig. Handig voor een bezoeker met allergieën maar zeker ook als iemand geen keuze weet te maken. Het personeel maakt je namelijk in een handomdraai enthousiast over een van de fijne keuzes op het menu.

Interieur 8

Met frisse witte wanden en een prettig groene afwerking in de details is Pistache een fijne ruimte waarin prima geluncht kan worden. Door de grote winkelramen heb je uitzicht op de straat, dus is het ook nog eens droog en warm mensen kijken wat de klok slaat op deze bedrijvige lokatie.

Menu 8

Onze keuze valt op de pannini avocado en de salade appel, cranberry en walnoten. De pannini is een goed broodje, met verse ingrediënten en fijn opgewarmd. Het slaatje dat erbij geserveerd wordt zorgt voor een frisse bite. Een gerecht kan door de verkeerde temperatuur compleet om zeep worden geholpen. Bij Pistache gebeurd echter het tegenovergestelde. Niet alleen is de pannini op de juiste temperatuur, ook de verse maaltijd salade van de tafelgenoot is niet te koud. Daarnaast is deze ook nog eens goed in balans, met de juiste verhoudingen cranberry’s, geitenkaas en walnoten. De twee sneetjes geroosterd brood die erbij worden geserveerd zijn wellicht prettig voor iemand met grote trek. Als nagerecht, want de zoetigheid zonder suiker, van de Rotterdamse Sue kunnen wij absoluut geen toetjes noemen, kiezen wij voor een Pistache cheese cake en een Valentijns Sue bite. De cheesecake is zacht van smaak en veel minder zwaar dan we gewend zijn, wat erg prettig is. De Valentijns verrassing deelt die heerlijke zachte smaak, hoogstwaarschijnlijk omdat er enkel natuurlijke suikers voor de bereiding worden gebruikt. Hoe is het alleen mogelijk dat het bereiden van een cappuccino, latte of koffie verkeerd voor veel horeca personeel zo lastig blijkt te zijn? Bijna altijd worden zulke koffie variaties met veel te hete melk geserveerd. Je krijgt dan een koffiesoep voorgeschoteld waar je de lippen aan brandt en waar de koffiesmaak verloren is. Zonde, want bij Pistache schenken ze bijvoorbeeld prima Bocca koffie.

Bereikbaarheid 7,5

Als u het centrum van Den Haag weet te vinden, dan kunt u ook Pistache bereiken. En als u Pistache eenmaal een keer heeft bezocht, dan zult u er waarschijnlijk met plezier voor omlopen tijdens het winkelen of er zomaar binnenwandelen, zonder enige aanleiding. Gewoon, omdat het zo’n fijne tent is.

Laatste nieuws

Lunch a lungo… Classique 

Er valt bij The Hague Hospitality Experience Centre veel te genieten én te beleven: drie compleet verschillende restaurants, waar...

Lees ook..