2.5 C
Den Haag
dinsdag, december 5, 2023

Lunch à presto: Pim, coffee, sandwiches & vintage

Onze edities

Op beide locaties van Pim kun je rustig bijpraten of even op je laptop werken in een prettige ambiance. Wij bezochten de vestiging aan de Prins Hendrikstraat en zijn daardoor ook benieuwd geworden naar Pim in de Wagenstraat.

Locatie: 7

Op loopafstand van verschillende openbaarvervoerverbindingen en met genoeg parkeerruimte in de buurt is Pim prima te bereiken. De vele omliggende winkeltjes in het Zeeheldenkwartier maakt het tevens een plek om een pauze in te lassen tijdens het shoppen. Dus zowel voor de zakenlunch als in uw vrije tijd kunt u bij Pim terecht.

Interieur: 7,5

Lekker ruim opgezet en licht is het interieur van Pim aan de Prins Hendrikstraat. Buiten een flink groot terras dat in de zomer waarschijnlijk goed vol zit maar op een doordeweekse dag was er nog genoeg plek tussen de zzp-ers en jonge ondernemers die er waren neergestreken. Binnen fijne tafels en banken en een overzichtelijke counter achterin waarin ondermeer de waanzinnige taarten en andere zoetigheid zijn te bezichtigen.

Menu: 8

Een zeer diverse kaart krijgen wij in onze handen gedrukt tijdens onze korte lunch. Er is goed aan de vegetariërs en veganisten gedacht en keuze uit veel verschillende koffiesoorten en fijne sappen. Voor de kleine trek zijn er tosti’s en men serveert er de kwalitatief uitstekende Betjamin & Barton thee. Wij gaan beiden voor een vruchtensap: De Krachtpatser (weerstandverhogend) is lekker fris en met een vleugje gember die niet overheerst. Ook de Wortelopkikker is qua smaak goed in balans en natuurlijk kakelvers, ehm kwaakelvers in dit geval dus. De kip salade wordt geserveerd in een mooie gele jaren zeventig kom, een leuk vintage detail inderdaad. Origineel vormgegeven met knapperige beacon op een stokje zodat deze boven de salade uitsteekt en geen vocht op kan nemen, een top vinding! De smaak is prima, verse ingrediënten en niet te groot. Ook de tosti veggie is een aanrader. De tafelgenoot gaat voor een gehaktbrood op een bruin broodje. Dat het gehaktbrood huisgemaakt is proef je zeker en het veldslaatje dat erbij geserveerd wordt vult dit gerecht goed aan. Allemaal leuk en aardig al die hartigheid, maar een bezoek aan Pim is eigenlijk niet compleet zonder iets zoets uit de vitrine te bestellen. Voor gasten die het graag gluten- en/ of lactose vrij houden is er ook genoeg te snoepen, dat verdient zeker een pluim. De abrikozen vegan kruimelcake en de chocoladetaart met cranberry kersenjam en witte chocolade zijn niet te versmaden. De koffie is van Bocca en wordt goed gemaakt; dus een latte waarvan de melk niet te heet is gemaakt.

Bediening: 8

De dames die ons helpen doen dat met een glimlach en met veel geduld. Als wij vragen hebben over, nou ja eigenlijk over alle zoetigheden in de vitrine, krijgen wij uitgebreid uitleg van alle ingrediënten en smaken. De taarten zijn overigens ook te bestellen en af te halen en als u haast heeft kunt u gebruik maken van Pim’s take away service. Kortom: Pim aan de Prins Hendrikstraat is een erg fijne plek om neer te strijken, zowel zakelijk als privé. En ook voor feesten, borrels en partijen kan de ruimte vooraf worden gereserveerd.

Laatste nieuws

Lunch a lungo… Classique 

Er valt bij The Hague Hospitality Experience Centre veel te genieten én te beleven: drie compleet verschillende restaurants, waar...

Lees ook..