7.2 C
Den Haag
zaterdag, december 9, 2023

LUNCH À PRESTO… Mr. Smith

Onze edities

We gaan lunchen bij Mr. Smith. Een sfeervol, klein restaurant met een groot terras op één van de mooiste pleintjes van Den Haag, het Anna Paulownaplein. Mr. Smith is een concept bedacht door Casper Smits en het idee voor dit concept komt voort uit passie voor kwalitatieve goede horeca zonder franjes. Wij zijn benieuwd.

Interieur: 8

Het interieur is stoer en no-nonsense. Als je het moet beschrijven zou je de stijl sfeervol modern kunnen noemen. Strakke elementen worden verzacht door kussens, zachte materialen en planten. De sfeer is pretentieloos en gastvrij. Wij streken die middag neer op het gezellige terras van dit schilderachtige plein. Waar je eigenlijk de hele dag zou kunnen blijven zitten van lunch, borrel tot diner.

Bediening: 8

De dames van de bediening zijn meiden die verstand hebben van hun werk. Ze zijn vriendelijk en ontspannen. Het terras stroomt langzaam vol en idereen krijgt aandacht en niemand hoeft te wachten.

Menu: 8,5

Volgens het concept van Casper: kwalitatief goede horeca zonder franjes. Makkelijk, overzichtelijk en gewoon lekker is het motto. Het is dan ook een hele overzichtelijke menu kaart. Anno 2022 is het ook belangrijk dat het eten gezond is, er een vegetarische optie is en dat er seizoensgebonden producten worden gebruikt. Dit zal terug te zien zijn op de kaart. Broodjes (brood van Menno), salades, burgers en soep. Inderdaad allemaal klassiekers in de vorm van vis, vlees en vegatarisch. Wij zijn dol op klassiekers mits de ingrediënten op en top vers zijn en de klassiekers ook echt klassiek zijn bereid. Wij kozen voor de Caesar salade met gegrilde kippendijen en een broodje carpaccio, truffelcreme, Parmezaanse kaas, rucola. En inderdaad een perfect goed gevulde salade. De ingrediënten perfect in balans. En die malse gegrilde kippendijen….. te lekker! Voor mij persoonlijk een omrijdertje! Mijn tafelgenoot heeft al heel wat broodjes carpaccio genuttigd, maar deze was bereid zoals die moet zijn met heerlijk brood van Menno en geen vlees wat er overheen gevlogen is! Goede porties en prima prijs-kwaliteit verhouding. We sloten af met een cappuccino en een cheesecake. Het is dat deze lunch de dag na Koningsdag plaats vond en de behoefte aan een glas wijn bij het eten er even niet was. Maar deze lunch gaat bij ons privé zeker in de herhaling op een zonnige middag op het terras dan mét een glas wijn. Mr. Smith beschikt namelijk over een zeer toegankelijke wijnkaart met goede huiswijn (betaalbaar), een frisse Pinot Gris en volle Albariño en qua rood onder andere een gangbare Grenache. Ook hier geldt weer, makkelijk, overzichtelijk en gewoon lekker. Wat ons betreft is het concept geslaagd.

Bereikbaarheid: 7,5 

Het Anna Paulownaplein of de straten eromheen is betaald parkeren en daardoor is altijd wel een plekje in de buurt te vinden. Maar lopen of fietsen is uiteraard ook een optie.

www.mistersmith.nl

Laatste nieuws

Lunch a lungo… Classique 

Er valt bij The Hague Hospitality Experience Centre veel te genieten én te beleven: drie compleet verschillende restaurants, waar...

Lees ook..