1.4 C
Den Haag
maandag, december 4, 2023

Lunch a presto…. Mama Kelly

Onze edities

Het oude ketelhuis van de Caballerofabriek heeft sinds april van dit jaar een bijzondere bestemming gekregen. Niet alleen de lente maar ook ‘Urban Bistro’ Mama Kelly kreeg vanaf die maand de kans om te bloeien. Als wij er in september eten blijkt de plek binnen een paar maanden te zijn uitgegroeid tot een geliefde bestemming.

Locatie 7,5

Met een parkeerterrein rondom de creatieve hub die de Caballerofabriek de afgelopen jaren is geworden is het restaurant makkelijk bereikbaar met de auto vanaf de ring. Door de aanloop vanuit de omliggende werkplekken is het tijdens de lunch spitsuur, dus handig om van te voren even te reserveren mocht u er met meerdere personen willen lunchen.

Interieur 7,5

Doordat Mama Kelly in het voormalige ketelhuis van de sigarettenfabrikant huist is de opzet van het interieur wijds en industrieel. De witte tegels waarmee de (open)keukenmuur is opgevrolijkt geven het geheel een frisse uitstraling. De houten tafels zorgen daarnaast weer voor wat warmte in de vormgeving. Doordat het plafond hoog is leent de ruimte zich goed voor gesprekken rondom de tafels, het geluid van de stemmen sterft namelijk weg en kaatst niet terug. Dat levert een ontspannen sfeer op waarin prima een zakelijke lunch kan worden belegd.

Menu 8,5

Een geinig vormgegeven menukaart in zwart wit met zwierige letters. Overzichtelijk ingedeeld en met een gehele kolom ingeruimd voor een verhaal over het brood dat zij serveren. Dat is volgens ons terecht, want de sneetjes die bij de kreeftensoep worden geserveerd zijn vers met een lekkere knapperige korst. Na de romige kreeftensoep met flink wat stukjes kreeft worden de croquetten op brood en de Franse landkip met frites en peterselie geserveerd. Eén kreeftencroquet en één gevuld met black angus beef van Holtkamp worden opgediend met drie soorten mosterd waarvan die met wasabi echt een feest is voor de smaakpapillen. De salade die bij de kip wordt geserveerd is prima, met rozijntjes, de kip zelf mals met een knapperig velletje. Voor de vegetariërs onder ons is er ook een ruime keuze: een stuk of zeven gerechten met vlees noch vis. Het geheel is echt voldoende om iemand op siësta te sturen; de kreeftensoep (wij kregen op aanvraag een halve portie) is al een lunch gerecht op zich bijvoorbeeld. Koffie na afloop van het merk Single Estate, fairtrade zoals dat hoort. Ook al is fairchain koffie eigenlijk nog beter maar nog niet iedereen heeft zijn weg naar de Nederlandse koffiemaker Moyee gevonden.

Bediening 8

Het personeel in de open keuken lijkt een talentvol team in opbouw. Goed overleg en het delegeren van taken, het is vanaf ‘de vloer’ goed te volgen en prettig om te zien. De bediening is correct en goed ingelezen als het om de kaart gaat en behept met een dosis Haagse bluf, merken wij als wij even informeren waar onze koffie blijft. De jongen die uiteindelijk de tasjes koffie, zoals Belgen dat zo mooi zeggen, komt brengen biedt zijn verontschuldigingen op een vlotte manier aan. “Excuses, maar de bonen moesten nog van de plantage komen en worden gemalen” zegt hij terwijl hij de koffie op tafel zet. Nog een reden voor ons om na een klein uur met een glimlach te vetrekken.

Laatste nieuws

Lunch a lungo… Classique 

Er valt bij The Hague Hospitality Experience Centre veel te genieten én te beleven: drie compleet verschillende restaurants, waar...

Lees ook..