18.8 C
Den Haag
zondag, augustus 14, 2022

Lunch á presto… Le Petit Quartier

Onze edities

Den Haag biedt met restaurant Le Quartier en de nieuwe, kleine lunchroom Le Petit Quartier een vleugje Parijs in Den Haag. Voor de lunch à presto bezoeken wij Le Petit Quartier dat 10 juni haar deuren opende. Le Petit Quartier is een gemakkelijke, informele lunchroom in de wijk. 

Locatie: 7

On trouve un air de Paris à la Haye, en wel aan de Van Hoytemastraat 96a in het Benoordenhout. Le Petit Quartier ligt aan de kleine, levendige winkelstraat, op de hoek met de Paul Gabriëlstraat. Met voldoende betaalde parkeerplaatsen in de omgeving en de nabijgelegen bushalte voor lijn 18, is Le Petit Quartier gemakkelijk bereikbaar. 

Interieur: 7

Een eenvoudig interieur bevordert een ongedwongen sfeer waar het ontspannen lunchen is. Bij binnenkomst val je met je neus in het schepijs. Naast de vitrine met ijs staat de uitstalling met verschillende huisgemaakte cakes zoals de bananencake, carrotcake en perzikencake. De vloer kent zwartwitte tegels en gasten kunnen plaatsnemen aan houten tafels. Als de zon schijnt wordt buiten het terras opgebouwd. Enkele tafels staan aan de winkelstraat, het grootste deel wordt echter opgebouwd op de zonnige hoek met de Paul Gabriëlstraat. Deze zonnige september-dinsdagmiddag nemen wij plaats op het terras. 

Menu: 7

De basis voor de menukaart is natuurlijk de Franse keuken. Voor de lunch kunnen wij kiezen uit verschillende soepen, salades en belegde broodjes in de categorieën vlees, vis en vegetarisch. Rustieke broodjes worden belegd met bijvoorbeeld geitenkaas en gegrilde courgette, op de kaart aangeduid als zucchini. Dat wordt mijn keuze. Mijn tafelgenoot bestelt een salade kip en tonato.

Binnen korte tijd staan onze bestelling op tafel. Mijn royaal belegde baguette met gegrilde courgette en geitenkaas heeft ook (eikenblad-)sla, walnoten en een dressing van honing voor het zoetje meegekregen. Aan de andere kant van de tafel wordt opgemerkt dat de gegrilde kip mooi dun is gesneden en is voorzien van een fijne tonato. De sla is goed op smaak gebracht met een dressing waarvan tafelgenoot het zuurtje kan waarderen. Vooraf hebben wij een cappuccino besteld die vakkundig door de barista is bereid. De cappuccino kent een perfecte verhouding tussen espresso, melk en melkschuim. De warme drank is voorzien van kunstige latte art. Wanneer wij onze salade en baguette op hebben, drinkt tafelgenote een glas thee met gember en sinaasappel en proef ik een bolletje oreo-ijs, crèmig en vol. De thee heeft pit dankzij de toegevoegde gember. 

Bediening: 7

De bediening is beleefd en de bestellingen komen snel op tafel.. Voor een lunch à presto is deze nieuwe lunchgelegenheid een prima plek.

Voor de liefhebbers organiseert Le Petit Quartier  iedere zondag vanaf 17.30 uur een Indische avond. met Indische klassiekers van Toko Toet. Hier  moet wel van te voren voor geresreveerd worden.

Laatste nieuws

Lunch a lungo…Gastrovino la Liguria Scheveningen

We gaan voor de lange lunch langs bij Gastrovino La Liguria Scheveningen, gevestigd in het monumentale Sluiswachtershuis in de...

Lees ook..