6.4 C
Den Haag
zaterdag, december 9, 2023

Lunch a presto… Café-Restaurant LUDEN

Onze edities

Bomvol zit café-restaurant Luden aan het mooie Plein in hartje Den Haag op een doordeweekse dag tijdens het lunchuur. Het personeel laveert professioneel tussen de gasten en weet het iedereen zo goed en smakelijk mogelijk naar de zin te maken…

Bediening: 8

De dames en heren obers in Luden weten van de hoed en de rand en zorgen ervoor dat hun gasten optimaal worden bediend. Een glimlach bij binnenkomst, een kwinkslag tijdens het serveren en een oogje in het zeil houdend om te kijken of alles naar wens is.  

Interieur: 8

Met moderne ‘pop arty’ kunst en gedempt licht is een rustieke maar toch moderne omgeving gecreëerd. Veel comfortabele stoelen en zitjes voor twee tot meerdere personen bieden genoeg ruimte om aan te schuiven voor een zakelijke lunch. En dat doen er deze middag velen: van ambtenaren tot pensionado’s, iedereen lijkt wel een vorkje te willen prikken op deze toplocatie in het centrum, waar men ook nog op het terras kan plaatsnemen. 

Menu: 7,5

Redacteur van dienst krijgt als voorgerecht een in een weckfles – hoe origineel! – geserveerde Japanse noodle soep. De soep is fijn op smaak gebracht met paksoi, lente ui, een hardgekookt eitje en gamba’s. Als sap van de dag wordt een frisse mix van aardbeien, meloen en jus d’orange op tafel gezet. Hoofdgerecht is een dikke bruine boterham met een flinke berg zalm, verse ijsbergsla en wat cherrytomaatjes. Een lunch waar je een tijdje op kunt teren, dat is zeker.

De tafelgenoot gaat voor de garnalensoep met bieslook in een groentebouillon met extra gemengde groenten. Een goede combinatie die een heerlijke boost geeft tijdens de winter. De beefburger als hoofdgerecht maakt ook zijn naam waar. Het is gelukt om het vlees echt medium te garen, hulde! Ei, kaas, spek, tomaat en ook nog een goede portie frietjes. Al met al een prima lunch, voor een scherpe prijs, afgemaakt met een heerlijk kopje zwarte koffie, waardoor we meteen weer verder aan het werk konden. En dat is toch uiteindelijk wat een zakelijke lunch moet zijn?

Bereikbaarheid: 7,5

Met het Centraal Station op loopafstand en genoeg OV-verbindingen om de hoek én de parkeergarage onder het Plein, is Luden uitstekend bereikbaar. En mocht u niet aan het werk zijn, schuif dan eens aan tijdens het winkelen. Want na een goede lunch kunt u er gegarandeerd weer fris tegenaan!

Vorig artikel
Volgend artikel

Laatste nieuws

Lunch a lungo… Classique 

Er valt bij The Hague Hospitality Experience Centre veel te genieten én te beleven: drie compleet verschillende restaurants, waar...

Lees ook..